Wat is Research & Development in engineering? - Blog | igus® Nederland

Wat is Research & Development in engineering?

Andrej Roskic | 17 september 2024

Ongeacht de sector waarin je actief bent, speelt Research & Development (R&D) een cruciale rol in het vermogen van je bedrijf om te innoveren en concurrerend te blijven. Aan de top staan? Dan moet je op de hoogte blijven van trends, voortdurend nieuwe manieren leren om te verbeteren. Deze moet je vervolgens implementeren in je product.

Research & Development sfeer impressie

In de wereld van engineering is onderzoek en ontwikkeling de sleutel. Tot het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Er zijn verschillende soorten R&D die het proces opsplitsen. Deze zorgen ervoor dat alles wat je doet bijdraagt aan het juiste einddoel.

Soorten Research & Development

Research & Development sfeerafbeelding
  • Fundamenteel onderzoek
    Wordt gebruikt om een beter inzicht te krijgen in de problemen waar uw bedrijf mee te maken heeft. En van daaruit terug te werken om een oplossing te vinden.
  • Toegepast onderzoek
    Dit richt zich op specifieke uitdagingen die uit het basisonderzoek naar voren zijn gekomen. Dit vereist dat je bestaande kennis toepast om praktische oplossingen te vormen.
  • Experimentele ontwikkeling
    Dit is de ontwikkelingskant van R&D waarbij je prototypes en tastbare oplossingen voor problemen maakt. Voorbeelden, zoals nieuwe en verbeterde producten om nieuwe ideeën te testen nadat je alle bestaande oplossingen hebt uitgeprobeerd.

Succesvolle toepassing van R & D

Er is geen blauwdruk voor hoe je onderzoek moet uitvoeren, zolang het resultaat van je inspanningen maar een verbeterd product of dienst is en een beter begrip van je bedrijf: wat werkt wel en wat werkt niet!

Succes zal er voor iedereen anders uitzien, maar hier is een basis van wat je zou kunnen verwachten te bereiken:

  • Nieuwe producten
  • Octrooien die uw uitvindingen beschermen
  • Technologische vooruitgang


Als gevolg van deze successen heeft uw bedrijf waarschijnlijk een concurrentievoordeel gekregen en hebben de betrokken werknemers meer vertrouwen gekregen in hun vermogen om verandering teweeg te brengen en te innoveren op een manier die hun bedrijf en de klanten ten goede komt.

Innovatie bij igus®

Research & Development hoofdkwartier Keulen

Bij igus® bieden we uitzonderlijke producten die tot het uiterste worden getest om aan de hoogste normen te voldoen. We zijn trots op de cultuur binnen ons bedrijf waarin constante verbetering en innovatie hoog in het vaandel staan en we brengen dit op verschillende manieren in de praktijk:

  • Het igus® testlaboratorium


Materialen worden door igus® vervaardigd volgens het motto “Tech up, Cost down”. Onze producten zijn ontworpen om de levensduur van machines en toepassingen te verlengen, onderhoud te elimineren en kosten te verlagen. Elk igus® product wordt grondig getest voordat het voor verkoop beschikbaar wordt gesteld. Daarom hebben we sinds 1985 ons eigen testlaboratorium.

  • RCYL: De eerste fiets van gerecycled plastic is in productie


We proberen altijd voorop te lopen bij het uitbrengen van nieuwe producten en de RCYL is daar een voorbeeld van. Deze fiets, gemaakt van gerecycled plastic, is ontworpen met het oog op weinig onderhoud, dus hij hoeft niet gesmeerd te worden en is corrosiebestendig.

Research & Development uitkomst RCYL
  • Onze producten en configurators

De catalogus van producten die igus® voor klanten heeft ontwikkeld is uitgebreid en betekent dat we waarschijnlijk meer dan één oplossing voor uw probleem hebben. Om meer te weten te komen over ons productassortiment kunt u hier de online shop bezoeken of bijdragen aan uw eigen research & development door onze gratis online configurators te gebruiken om uw toepassing met onze producten te realiseren.

Als u meer wilt weten over igus® innovaties, lees dan onze andere bronnen hier.

Hoe ziet de toekomst van Research & Development in engineering eruit?

De toekomst van research & development in engineering biedt zo veel spannende mogelijkheden en de schijnwerpers staan op technologische vooruitgang. Van de toename van geautomatiseerde processen tot de overweldigende kracht van kunstmatige intelligentie (AI)-technologie, R&D wordt steeds belangrijker voor het oplossen van technische problemen met praktische oplossingen.

Daarom zijn research & development cruciaal in de engineeringindustrie voor de voortdurende ontwikkeling van producten, infrastructuur en technologieën van de volgende generatie die bestaande activa en systemen kunnen laten werken en de producten van de toekomst kunnen produceren.


Hebt u vragen over het gebruik van kabelrupsen in uw eigen toepassing? Neem contact op met een kabelrups expert of bel ons rechtstreeks op +31(0)346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.