De 13 belangrijkste kenmerken van kabelrupsen voor de robotica-industrie - Blog | igus® Nederland

De 13 belangrijkste kenmerken van kabelrupsen voor de robotica-industrie

Mark van de Waal | 18 oktober 2022

robot voorzien van kabelgeleiding

De triflex® R kabelrups werd ontworpen voor de robotica-industrie omwille van de ruwe, uitdagende omstandigheden die robots moeten kunnen weerstaan. Dit ontwerp maakt bewegingscontrole in alle assen en een volledig kabelbeschermingssysteem mogelijk, terwijl de soepele flexibele beweging die met robotica wordt geassocieerd, wordt gewaarborgd.

13 belangrijke punten om de voordelen voor de Robotica-industrie te begrijpen

Hieronder worden deze in kleine bewegende animaties toegelicht:

1: “Easy” ontwerp – dit ontwerp is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld voor snelle montage en maakt het mogelijk de kabels gemakkelijk toe te voegen. Kabels en slangen kunnen simpelweg met de duim in de kabelrups worden gedrukt. Dit verkort de montagetijd tot wel 80%, waardoor stilstand wordt voorkomen.

2: Hoge trekkrachtabsorptie – triflex® R kabelrupsen zijn bestand tegen een trekkracht tot 1.000N, waardoor het zelfs grote krachten kan absorberen bij hoge versnellingen. Door het koppelingsmechanisme blijven de schakels altijd bij elkaar, zelfs bij grote krachten.

3: Gedefinieerde minimale buigradius – triflex® R kabelrupsen hebben een gedefinieerde minimale buigradius. Hierdoor worden kabels en slangen niet overmatig gebogen en dus ook niet afgekneld en/of beschadigd. Dit verhoogt de bedrijfszekerheid van de toepassing en de verlengt levensduur van kabels en slangen.

4: Torsiestop op elke rupsschakel – met andere woorden, de torsiebelasting op de kabel wordt geminimaliseerd. Elke triflex® R schakel heeft een torsie-aanslag. Dit verdeelt de torsie die optreedt bij robottoepassingen over de hele rupslengte en verlengt de levensduur van slangen en kabels.

5: TRC, het “gesloten” ontwerp – de TRC-serie is een volledig gesloten triflex® R® kabelrups, die de ingesloten kabels en slangen beschermt tegen beschadigingen en vuil.

6: Radius-aanslagen aan de buitenkant –aanslagen geplaatst aan de buitenzijde bieden maximale radiusstabiliteit en beschermen kabels en slangen op betrouwbare wijze. Om kabels te beschermen tegen breuk en de binnenkant vrij te houden van storende randen, moeten de buigradius aanslagen aan de buitenkant zitten en zeer stabiel zijn.

7: Dankzij het modulaire systeem kan de triflex® R naar wens verlengd of ingekort worden. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit, ongeacht de installatie.

8: Verkrijgbaar als ESD-versie voor ESD- of E-beschermingszones. TRE + TRC-varianten zijn ook verkrijgbaar in “geleidend” materiaal. Al beproefd in vele toepassingen. Zo kan triflex® R worden gebruikt in toepassingen zoals cleanrooms.

9: Slag- en slijtvast – zowel de TRE als de TRC zijn geschikt voor toepassingen waarbij de robot in veeleisende omgevingen zijn werk betrouwbaar moet kunnen doen, zoals de robotica- en automotive industrie.

Standaard montagebeugel met trekontlasting Om kabels en slangen gemakkelijk te kunnen ontlasten, heeft de triflex® R montagebeugels met trekontlastingsplaten. De montagebeugels zijn eenvoudig en kunnen gemakkelijk met de hand worden geopend en gesloten.

11: Montagebeugel als tussenverbinding – de “verbindingen” kunnen worden gebruikt als verlengde schakel en kunnen ervoor zorgen dat de triflex® op elk punt in de kabelrups veilig is.

12: Robot configuratietool – zoals bij alle igus® producten is de robotconfigurator een essentieel en integraal onderdeel van het ontwerp van de beste producten voor uw toepassing. Welk (retractie)systeem zal het beste werken voor uw type robot?

13: Een groot aantal kabels beschikbaar – igus® heeft meer dan 100 CFROBOT torsiekabels die uit voorraad leverbaar zijn zonder snijkosten. U hebt de optie van een volledig geconfectioneerd systeem, compleet met connectoren of als een aansluitklaar readychain® systeem.

Het triflex® assortiment heeft één doel en dat is het verlengen van de levensduur van de kabels en slangen die data en energie leveren aan uw robots binnen de robotica-industrie. Laat igus® u het leven gemakkelijk maken, implementeer triflex® R in uw robottoepassing.

Voor meer informatie over triflex® R of kabelrups-systemen geschikt voor robots kunt u terecht op onze website. Verder is er een groot aanbod robotica blogs die u hier kunt vinden:

https://blog.igus.nl/category/robotica/

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.