Alles over de delta robot - Blog | igus® Nederland

Alles over de delta robot

Céline Weltevreden | 1 juni 2020

Wat is een delta robot?

Een delta robot, of parallel robot, is een 3-assige robot geschikt voor kleine werkgebieden en snelle toepassingen.
De assen zijn verbonden met een gedeeld gewricht boven en onder de armen om kracht en snelheid te behouden.
De eerste delta robot werd begin jaren 80 uitgevonden door Professor Raymond Clavel en zijn team bij de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL).
De delta robot is gemaakt om repetitieve, laag geschoolde taken uit te voeren, zoals die destijds door  mensen in een chocoladefabriek werden uitgevoerd: het plukken en plaatsen van pralines in hun verpakking.
Niet alleen waren de menselijke vingers het snoepgoed aan het smelten, maar men realiseerde zich dat mensen niet hoefden te worden gereduceerd tot zulke alledaagse en eentonige taken.

Sindsdien hebben veel engineeringbedrijven hun eigen versies uitgebreid, maar geen enkele is zo goedkoop als de igus® delta robot.
Ook vereisen ze allemaal dat verbindingen worden gesmeerd om de robot te kunnen laten draaien.

Wat is de igus® delta robot?

De igus® delta robot is een unieke versie van de bekende delta robot die onderdelen uit verschillende delen van de igus®-catalogus gebruikt om snelle, zelf smerende, onderhoudsarme oplossingen voor een pick-and-place en vele andere toepassingen te bereiken.

Gemaakt als een samensmelting van enkele van de beste en meest geliefde igus®-producten uit de ketting- en lagergebieden van igus®, werd de igus® delta robot op de Hannover Show in 2018 op de markt gebracht.

De combinatie van zeer flexibele kabels, kabelbeheersystemen en versterkte riemaandrijvingen maakt de igus® robot niet alleen uniek, maar ook een pionier op het gebied van delta robots.
Zonder smeermiddel heeft de igus® delta robot geen typisch onderhoud nodig en is hij voorzien van duurzame materialen die hem perfect maken voor repetitieve taken die hoge snelheden en hoge belastingen gebruiken.

Onze delta robot is beschikbaar in zowel een kleine als een grote versie.
De kleinste van de twee heeft een werkomhulsel met een diameter van 330mm op een hoogte van 75mm.
Ondertussen heeft de grote delta robot het dubbele bereik van de kleinere en een werkgebied met een diameter van 660mm op een hoogte van 18mm.
Dankzij de twee opties kunnen klanten flexibel zijn met de oplossingen, zodat de beste robot wordt gebruikt voor hun toepassing.

Beide versies maken gebruik van NEMA 23XL stappenmotoren van igus®.
En daarbij 3 dryve® D1 motor controllers om de logica van de  motor op elke as aan te sturen.

Neem contact op om erachter te komen welke versie het beste bij uw toepassing past en doorloop de specificaties van de delta robot voordat u uw bestelling plaatst.

3D CAD’s en informatiebladen van beide formaten kunnen via de website gedownload worden.

low cost automation


Bezoek de website voor meer informatie over de igus® delta robot.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

Newsletter:

Kies nu een onderwerp