De voordelen van voorgemonteerde kabelrupsen van igus® - Blog | igus® Nederland

De voordelen van voorgemonteerde kabelrupsen van igus®

Andrej Roskic | 19 oktober 2023

Het correct installeren van kabels in een kabelrups lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige taak. Dit is echter niet het geval. Overwegingen zoals de juiste minimale buigradius, inwendige verdeling, montagebeugels en zelfs de keuze van de kabel moeten worden gemaakt om schade of breuk van de kabel te voorkomen. Daarom biedt igus® voorgemonteerde kabelrupsen – uit voorraad geassembleerde kabels en kabelrupsen die als één pakket worden verzonden. Lees verder voor meer informatie over voorgemonteerde kabelrupsen en de voordelen die ze bieden ten opzichte van afzonderlijke kabels en kabelrupsen.

Bespaar tijd en geld door kabelrupsen

De duidelijkste voordelen van voorgemonteerde kabelrupsen zijn de kosten- en tijdbesparingen. In plaats van individueel alle benodigde kabels te moeten vinden en bestellen, samen met een kabelrups en eventuele aanvullende accessoires, kunt u één enkele oplossing in één keer bestellen. U kunt rechtstreeks samenwerken met de medewerkers van igus om het ideale product voor uw toepassing te bepalen, compleet met de juiste installatie. Wanneer u de voorgemonteerde kabelrups ontvangt, hoeft u alleen nog maar connectoren aan de kabels toe te voegen en het complete systeem te installeren.

Kabelrupsen e-kabelrups e-chain e-kabels

Het beste van alles is dat er geen aanpassingen worden gedaan aan de producten die worden gebruikt in de voorgemonteerde kabelrups. Alles komt direct uit voorraad, waardoor de prijs van het voltooide systeem zo betaalbaar mogelijk blijft.

Deskundige hulp

Zoals eerder vermeld, zorgt het team van experts bij igus voor de installatie van alle flexibele kabels in de kabelrups zelf. Ons team bestaat uit vertegenwoordigers van de klantenservice, verkopers, onze eigen ingenieurs en het assemblageteam. Dit zorgt ervoor dat alle installatie correct wordt uitgevoerd en dat vroegtijdige kabelslijtage en schade volledig worden vermeden. De klant hoeft niets aan te passen of te configureren, zodat het systeem zo snel mogelijk en zonder tegenslagen in gebruik kan worden genomen.

VEILIG WERKEN GEREEDSCHAPPEN KABELRUPSEN

Onze igus experts zijn niet alleen beschikbaar voor de installatie, maar ook voor verschillende aspecten van het bestelproces. Ze kunnen nauwkeurige, actuele prijsoffertes geven voor het voltooide systeem, maar ook klanten helpen met het ontwerp zelf en technische tekeningen leveren van het voltooide ontwerp ter beoordeling door de klant.

Het beste van alles is dat ons team van experts u virtueel of persoonlijk kan bezoeken om uw project te bekijken en ervoor te zorgen dat alles wat wordt samengesteld, van de kabelrups en de kabel tot de inwendige verdeling en de montagebeugels, op de juiste manier wordt gekozen en geschikt is voor de toepassing. Dit betekent dat eventuele problemen in de ontwerpfase – zoals afwijkingen van de buigradius van de kabel, onjuiste inwendige verdeling of montagebeugels die niet geschikt zijn voor een bepaalde toepassing – vanaf het begin worden vermeden.

Producten uit voorraad

Hoewel specifieke configuraties kunnen variëren tussen verschillende bestellingen, zijn alle kabels en kabelrupsen die worden gebruikt in de samenstelling ongewijzigde, uit voorraad leverbare producten. Dit helpt niet alleen de kosten laag te houden door unieke aanpassingen te vermijden, maar zorgt er ook voor dat systemen in slechts 10 werkdagen kunnen worden verzonden, waarbij ook versnelde bezorgopties beschikbaar zijn.

Door alle afzonderlijke producten ongewijzigd te houden, worden niet alleen de verzendtijd en -kosten korter, maar kan hetzelfde systeem ook heel eenvoudig opnieuw worden besteld. Of u nu nieuwe machines uitrust met hetzelfde systeem of een ouder systeem vervangt dat het einde van zijn levensduur heeft bereikt, u kunt gewoon opnieuw bestellen met het aangepaste onderdeelnummer dat voor het oorspronkelijke systeem is gemaakt.

Doordat u eenvoudig exact dezelfde voorgemonteerde kabelrups met dezelfde configuraties en hetzelfde ontwerp kunt nabestellen, kunt u het systeem “instellen en vergeten”.

VOORDELEN KABELRUPSEN CUSTOM

Oplossingen op maat

Het lijkt misschien alsof de keuzemogelijkheden beperkt zijn als het gaat om op maat gemaakte voorgemonteerde kabelrupsen omdat alle onderdelen direct uit voorraad komen, maar systemen kunnen nog steeds vrij eenvoudig worden aangepast aan specifieke toepassingen. Er zijn verschillende online configurators beschikbaar om te helpen bij het ontwerpen van uw systeem. U kunt eenvoudig lineaire kabelrupsen, meerassige gerobotiseerde kabelrupsen en zelfs specifieke inwendige verdeling voor elk type kabelrups configureren. In combinatie met de hulp van het igus team van experts is het creëren van een unieke oplossing voor specifieke toepassingseisen een eenvoudig, pijnloos proces.

Kabelrupsen open e-kabelrups e-chain e-kabels

Als u al enkele van uw eigen kabels hebt die u in uw voorgemonteerde kabelrups wilt opnemen, is dat ook geen probleem. De kabelrups kan worden voorzien van trekkoorden waarmee je een uiteinde van je eigen kabel kunt vastmaken en door de hele ketting kunt trekken zonder dat je de scheiding aan de binnenkant hoeft aan te passen. Aangezien elke individuele kabelrups schakel zijn eigen inwendige verdeling heeft – en een enkele kabelrups uit mogelijk honderden schakels bestaat – zijn trekkoorden essentieel als er niet-igus kabels worden gebruikt.

Conclusie

Het selecteren van de juiste kabels en kabelrupsen kan op zichzelf al ontmoedigend zijn, om nog maar te zwijgen over de installatie. Maar voorgemonteerde kabelrupsen van igus maken het proces uiterst eenvoudig en ongecompliceerd, met experts die helpen met het grootste deel van de configuratie- en assemblageprocessen. Dus bespaar uzelf de moeite door te kiezen voor voorgemonteerde kabelrupsen.

Overige vragen

Neem voor vragen over voorgemonteerde kabelrupsen of een specifieke toepassing contact op met een Chainflex® expert of e-chain expert. U kunt ons ook rechtstreeks bellen op:

+31 346 353 932

En voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze Whitepapers bekijken op:

Whitepapers Kabelrupsen en Whitepapers Lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.