Wat is DNV-typegoedkeuring? - Blog | igus® Nederland

Wat is DNV-typegoedkeuring?

Andrej Roskic | 14 mei 2024

DNV is een classificatiebureau dat in 2013 is ontstaan na de fusie van Det Norske Veritas (Noorwegen) en Germanischer Lloyd (Duitsland). Het bedrijf beoordeelt schepen en offshore constructies op veiligheid en prestaties en geeft ontwerp- en constructierichtlijnen uit. DNV houdt toezicht op de naleving van uitgevaardigde regelgeving en kent scheepsklassen toe aan nieuwe constructies.

DNV Speciaal

Door intern onderzoek kan het bedrijf ook machines en producten beoordelen en certificeren op geschiktheid. De spreekwoordelijke term hiervoor is “typegoedkeuring”.

Certificeringen zijn vooral belangrijk voor elektrische systemen op schepen omdat ze de kwaliteit en naleving van normen garanderen. Daarom heeft igus meerdere jaren samengewerkt met DNV om haar elektrische kabels te kwalificeren en certificeren voor gebruik in kabelrupsen op schepen en offshore constructies.

DNV, niet zomaar een certificering

Dit is geen certificering voor bewegende kabels die gewoon buigen; het is een certificering voor kabels die continu bewegen binnenin de kabeldragers. Kabels die continu in beweging zijn, vereisen compleet andere constructie- en materiaalontwerpen. igus is het enige bedrijf ter wereld met een typegoedkeuring van een classificatiebureau voor kabels die worden gebruikt in kabelrupsen op schepen of offshore constructies. Het productassortiment omvat alle gangbare typen, van besturingskabels tot glasvezelkabels tot motorkabels.

Dit is wat deze unieke DNV-typegoedkeuring voor u betekent:

DNV Chainflex Water
  • Een gemakkelijkere kabelselectie zonder extra goedkeuringsinspanningen
  • Een extreem hoge mate van betrouwbaarheid in het toenemende aantal automatiseringsprocessen op schepen
  • Mogelijke kostenbesparing omdat de meeste classificatiebureaus elkaars goedkeuringen erkennen
  • Grotere flexibiliteit dankzij een grote selectie van meer dan 300 verschillende kabeltypen met DNV-typegoedkeuring
  • Zeer korte levertijden omdat deze typen zonder minimumbestelling uit voorraad leverbaar zijn

Lees hier meer over onze DNV-typegoedkeuring. U kunt ook onze chainflex kabels hier bekijken of contact opnemen met een igus chainflex expert als u vragen heeft.


Hebt u vragen over het gebruik van kabelrupsen in uw eigen toepassing? Neem contact op met een kabelrups expert of bel ons rechtstreeks op +31(0)346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

chainflex informatie scheepvaart

Newsletter:

Kies nu een onderwerp