Duurtest voor de nieuwste generatie P4 rolkabelrupsen op scheepsloskraan bij EMO B.V. in Rotterdam - Blog | igus® Nederland

Duurtest voor de nieuwste generatie P4 rolkabelrupsen op scheepsloskraan bij EMO B.V. in Rotterdam

Mark van de Waal | 20 augustus 2020

EMO in Rotterdam

Met een trolley-rijweg van meer dan 100 meter, een rijsnelheid tot 4 m/s en een vulgewicht van ruim 50 kg/m, heeft de P41.80RI rol-kabelrups van igus zijn taak einde van 2015 vervuld op de gigantische scheepsloskranen bij EMO B.V. in Rotterdam. EMO B.V. is een van de grootste bulkterminals in West-Europa. De haven is 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel, net als onze P41.80RA-kabelrups, de grootste uit de P4.1 kabelrupsseries.

igus op EMO installatieP4.80R serie rolkabelrups

Deze zeer veeleisende kraantoepassing is speciaal geselecteerd om de nieuwe P4.1 kabelrups met zijn tribologisch geoptimaliseerde iglidur® glijlagers in de pen-/gat verbinding van de rupsschakels (om de wrijving te verminderen), te testen. De P4.1 werd pas in 2018 officieel aan het publiek gepresenteerd, tegen die tijd  had de kabelrups al meer dan 9.000 bedrijfsuren op de scheeplaadkranen bij EMO gemaakt en heeft het zijn voordelen reeds bewezen.

P4 rolkabelrups van igus

Wegens de constante nieuwe ontwikkelingen en productverbeteringen bij igus, zoals de aanpassing van een enkele geïntegreerde roller in een kabelrupsschakel, naar P41 rolkabelrups met dubbele rollen voorzien van tribologisch geoptimaliseerde lagers (optioneel uitgerust met intelligente levensduurbewaking – igus® isense), zijn de technische grenzen verschoven en is de levensduur van het kabelrups-systeem aanzienlijk verlengd.

Kabelrups-systemen voor havekranen van igus®:

Met meer dan 1.250 STS-kranen uitgerust met een kabelrups-systeem van igus® (waaronder meer dan 570 met de P4-kabelrupsen) en meer dan 6.880 RTG- en RMG-installaties wereldwijd (sinds 1999), hebben de rolkabelrupsen van igus® de havenkraanmarkt veroverd. Op onze website vindt u meer voorbeelden en oplossingen voor de kabelgeleiding van havenapparatuur, evenals de gratis havenkraanbrochure (PDF).  

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.