Een duurzame igus®: groenere kunststoffen - Blog | igus® Nederland

Een duurzame igus®: groenere kunststoffen

Céline Weltevreden | 27 mei 2020

Helaas was bij de geboorte van igus® de milieu-impact van de fabricage van kunststoffen geen aandachtspunt.
De belangrijkste problemen die wij probeerde op te lossen, werden gedreven door methoden om de kosten te verlagen, de technologie te verbeteren en om de klanten te helpen met hun moeilijke toepassingen.
Daarnaast hebben wij altijd een sterk recyclingproces gehandhaafd door ervoor te zorgen dat 99% van het plastic afval wordt gegranuleerd en belangrijke materialen worden hergebruikt bij de productie.

Naast het recyclen, versterkt het unieke verkoopargument voor igus®-producten zonder smering, onze overtuiging om het milieu te beschermen: hoe minder olie u gebruikt, des te minder olie er in het milieu terecht komt.
Door duurzame polymeren te gebruiken, zijn er minder producten nodig en wordt er minder afval geproduceerd van gebruikte materialen.

Als producent van speciale kunststoffen blijft igus® nieuwe materialen opnieuw evalueren en onderzoeken om ervoor te zorgen dat de best mogelijke materialen worden gebruikt om verschillende industrieën het beste van dienst te zijn én onze planeet het beste te beschermen.

Onze methoden

De verandering:

Wij recyclen uw kabelrupsen!
Door ons uw oude kabelrupsen te geven, ongeacht de fabrikant, geven wij u een igus®-voucher voor de waarde van het  materiaal.
Hoewel het granuleren van gebruikte kunststoffen tot kleine bruikbare korrels een duur proces is, erkennen wij het belang van het verminderen van afval en het nemen van verantwoordelijkheid voor onze kunststofproductie.
Na het invullen van dit formulier, kunt u ze naar ons opsturen en uw voucher ontvangen.

Katalytische hydrothermale reactor:

Met 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in onze oceanen wordt gedumpt, wat ongeveer 80 miljard euro kost, moet de oplossing afkomstig zijn van technologie en recyclen lijkt daarin een goede oplossing.
Katalytische hydrothermale reactor ( KAT-HTR) – technologie kan worden gebruikt om ongewenste of gebruikte kunststoffen in slechts 20 minuten om te zetten in minerale olie.
Door 4,7 miljoen euro te investeren, heeft igus® blijk gegeven van zijn toewijding aan een belangrijk bedrijf dat ernaar streeft om tegen 2030 meer dan 2.000.000 ton van de katalytische hydrothermale verwerkingscapaciteit op te bouwen.
Met als doel #plasticNeutraal te worden, hopen ze een oneindige levensduur van kunststoffen te bereiken, zodat het aantal keren dat plastic kan worden gerecycled, geen limiet heeft.

Planten voor de toekomst

Samen met twee scholen in Duitsland hebben wij 2500 verschillende bomen geplant om te groeien in een nieuw bosgebied van iets minder dan 1 hectare.
Kooldioxide wordt van nature opgenomen door deze verbazingwekkende, groene organismen.

Samen met deze processen, moedigen wij onze klanten aan om zelf ook milieuacties zoals die van ons te ondernemen en al hun recyclebare verpakkingen te recyclen en hun niet-recyclebare verpakkingen op de juiste manie weg te gooien.

Onze prestaties

De essentie van ons bedrijf is beweging, die alleen gemakkelijker kan worden gemaakt met lichtere en duurzamere componenten: igus®-lagers hebben niet alleen geen smeerolie meer nodig, maar kunnen ook een gewichtsbesparing van 4 kg opleveren bij gebruik ter vervanging van stalen bussen in vliegtuigen – gewicht is belangrijk als je probeert te vliegen!

Niet alleen van niet-afbreekbare kunststoffen, ons iglidur N54-materiaal bestaat voornamelijk uit hernieuwbare grondstoffen en kan universeel gebruikt worden.

Als ISO14001 gecertificeerd bedrijf zijn wij er trots op erkend te worden als basis voor milieumanagementsystemen.
Hiermee willen wij de komende jaren groeien naar een klimaat-neutrale fabriek.
Om dit te bereiken, streven wij ernaar om ons te houden aan de milieuregelgeving; het milieubewustzijn van onze medewerkers te vergroten; zorgvuldig bronnen aan te nemen, gebruiken en hergebruiken waar mogelijk; een filosofie zonder fouten rond productieafval implementeren.

Bezoek onze duurzaamheidspagina voor meer informatie over onze acties.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

Circulair Duurzaamheid igis kabelrupsen Recyclen

Newsletter:

Kies nu een onderwerp