Garantie van UL: Hoe onze kabels en calculator zijn gecertificeerd - Blog | igus® Nederland

Garantie van UL: Hoe onze kabels en calculator zijn gecertificeerd

Andrej Roskic | 28 mei 2024

Op dit punt weet u waarschijnlijk al dat onze chainflex kabel garantie tot 4 jaar en levensduurcalculator, die is gebaseerd op 2 miljard testcycli per jaar, zijn geverifieerd door Underwriters Laboratories. Maar we zijn nooit echt in detail ingegaan op hoe dat is gebeurd. Wat heeft UL gedaan om onze kabelclaims te verifiëren? Met welke factoren hielden ze rekening? Hoe lang duurde het? Wat betekent deze garantie? In deze blogpost beantwoorden we die vragen en leggen we uit hoe UL onze processen heeft gecontroleerd.

De Audit

Voordat UL de marketingclaims van een organisatie officieel verifieert, voeren ze een onafhankelijke, objectieve, wetenschappelijk onderbouwde audit uit. UL werkt samen met de organisaties om een audit op maat te ontwikkelen op basis van het product, het proces, het systeem of de faciliteit die zij geverifieerd willen hebben. De uiteindelijke details van de audit worden bepaald door de stuurgroep van UL.

garantie UL 4 jaar afbeelding

De controle voor onze levenslange garantie tot 4 jaar voor kabels en de calculator voor de levensduur werd opgesplitst in vier onderdelen: productontwerp, productie, levensduur van het product en tests van de partijen

Aspecten van garantie

1.) Productontwerp – Voor dit deel van de audit wilde UL weten hoe wij onze kabels ontwerpen volgens de prestatievereisten van elke kabel. Dit is inclusief welke materialen we gebruiken, hoe we onze kabels testen en inspecteren en hoe we dit allemaal bijhouden.


2.) Productie – In deze fase keek UL naar welke machines we gebruiken om bepaalde prestatiekenmerken te verkrijgen en welke testprogramma’s we hebben om dingen die fout gaan te repareren of te corrigeren.


3.) Levensduur van het product – In deze fase heeft UL een bezoek gebracht aan ons testlaboratorium in Keulen, Duitsland. Deze plek waar we onze faciliteiten, testparameters (zoals de duur van de tests, de afmetingen van de gebruikte kabelrupsen, de elektrische eigenschappen van de kabels, etc.) en de logica achter onze levensduurcalculator hebben beoordeeld.


4.) Batch-tests – Tijdens de laatste fase van de audit moest UL ons batch-testprogramma valideren, dat zorgt voor continue kwaliteit nadat we de productontwerp- en testfasen hebben doorlopen. Leuk weetje: Elke week testen we ongeveer 20% van alle batches, wat ruwweg neerkomt op één test per onderdeelnummer.

Na een acht weken durende audit van onze processen valideerde UL onze kabelclaims en gaf ons een aangepast UL Verified-merk (zie afbeelding hierboven). Dit merk kunnen we gebruiken in advertenties, marketingmateriaal en/of direct op ons product.

Garantie: UL heeft het huiswerk gedaan zodat jij dat niet hoeft te doen

In eerste instantie, de audits van UL zijn zeer grondig. Vervolgens zijn vervolgaudits elk jaar vereist voor fabrikanten zoals igus om hun verificatie geldig te houden. Dus, als u zich ooit afvraagt of chainflex-kabels echt tot 4 jaar meegaan? Ja, dat klopt. Kunt u vertrouwen op de gegevens in onze online levensduurcalculator? Jazeker. Immers, UL heeft het huiswerk gedaan zodat u dat niet hoeft te doen.


Hebt u vragen over het gebruik van kabelrupsen in uw eigen toepassing? Neem contact op met een kabelrups expert of bel ons rechtstreeks op +31(0)346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

chainflex garantie UL-Verified

Newsletter:

Kies nu een onderwerp