Gratis CAD-bibliotheek - Blog | igus® Nederland

Gratis CAD-bibliotheek

Mark van de Waal | 14 april 2022

Maak CAD-modellen voor kabelrups-systemen, robotarmen en conditiebewakingssystemen (en lager producten) en importeer ze direct in uw ontwerp

Uitgebreide CAD-bibliotheek zonder registratie

igus biedt een CAD-bibliotheek, die engineers veel werk en tijd bespaart. U kunt CAD-modellen maken voor alle igus kabelrupsen, ze downloaden in verschillende bestandsformaten en zelfs direct importeren in uw eigen CAD-programma – en het is allemaal kosteloos en zonder registratieprocedure toegankelijk.

Uw voordelen op een rij:

  • Geen registratie nodig
  • Modellen voor vrijdragende een glijdende installatietypes
  • Configurator voor specifieke cirkelvormige bewegingen
  • Configurator voor verschillende  geleidegootsystemen
  • Deel de huidige configuratie via een unieke link (URL)
  • Download in vele 3D en 2D formaten (STEP, IGES, DWG, enz.)
  • Click2CAD Toolbox – importeer modellen direct in uw CAD-software
  • Download als 3D PDF datablad
  • Downloadcentrum met zip-functie
  • Verbinding met het “e-chain expert design tool” ontwerpprogramma

Hieronder zal ik nader ingaan op de belangrijkste voordelen van de CAD-bibliotheek.

Configurator voor specifieke cirkelvormige bewegingen

U kunt het gebruiken om energietoevoersystemen voor roterende bewegingen individueel te ontwerpen. Aan de hand van catalogusartikelen kunt u een oplossing samenstellen die specifiek op uw toepassing is afgestemd. De kabelrups krijgt een “Rugwaartse Buig Radius” (RBR). Bij bestelling wordt deze RBR in de rupsschakels aangebracht. Hier brengen we bijkomende kosten voor in rekening, maar maakt een optimale oplossing voor uw installatieruimte mogelijk. U kunt een ruw model van de complexe geleidingsgoot met zijn geleidingsplaten configureren terwijl u bezig bent.

Deel uw huidige configuratie

Heeft u een kabelrups-systeem ontworpen en wilt u het graag aan een collega laten zien? Of aan uw igus-contactpersoon om zo een vraag beantwoord te krijgen? Geen enkel probleem. De knop “Product aanbevelen” creëert een URL die naar uw klembord wordt gekopieerd. U kunt de link vervolgens in een e-mail versturen. De ontvanger kan de link openen om uw CAD-model te bekijken.

Click2CAD toolbox

Het CAD-model van de kabelrups is klaar. Nu moet u het geheel nog integreren in uw machineontwerp. De Click2CAD Toolbox maakt dit heel eenvoudig: download eerst het programmabestand en voer het uit (geen installatie). Ga dan terug naar uw browser en navigeer naar de igus CAD bibliotheek. Daar selecteert u de door u gebruikte CAD-software en voegt u het model met een druk op de knop in. Klaar!

Verbinding met het “e-chain expert design tool“ ontwerpprogramma

De CAD-bibliotheek stelt CAD-data gratis tot uw beschikking. Op verschillende plaatsen vindt u hulp in de vorm van configuratoren en automatische lengtecalculatoren. Maar de kabelrupskeuze is aan u. Als u kabelrupsen wilt laten ontwerpen door experts, hebt u twee opties: uw persoonlijke igus-contactpersoon of onze expert-tool.

De e-chain expert tool gebruikt uw toepassings- en vuldata om de juiste kabelrups voor uw toepassing te selecteren. Na het voltooien van de configuratie kunt u de kabelrups direct in de CAD-bibliotheek openen.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.