Hoe een nieuw pad begon bij Ethernet - Blog | igus® Nederland

Hoe een nieuw pad begon bij Ethernet

Mark van de Waal | 8 juni 2021

Het is meer dan 5 jaar geleden dat ik met andere product managers sprak over hoe Ethernet evolueert in de industrie. CAT7 als kabel voor de kabelrups was destijds een groot onderwerp. Het idee was om SPE-technologie vanuit de auto naar de industrie te brengen. Daar moest natuurlijk veel voor gecreëerd worden. Ons deel was de duurzame kabel. Lees meer over SPE en Ethernet in het artikel van vandaag.

Geavanceerde ontwikkeling van Ethernet

De kabel moet lang meegaan, dat is de strengste eis van onze klanten. En liefst met een levensduurgarantie. Om deze belofte waar te maken, moeten onze kabels voldoen aan de steeds veranderende industriële eisen, aan de meest uiteenlopende bewegingen in de toepassing en aan de meest diverse toepassingsgebieden.

Door het intensieve testen in ons chainflex-laboratorium houden wij gelijke tred met de ontwikkeling en kunnen wij onze kabels voortdurend aanpassen aan de veranderende eisen.

Ethernet kabels bij igus

Single Pair Ethernet is een soort trend in datacommunicatie. Voor ons bij igus is dit echter geen nieuw onderwerp voor ons. We ontwikkelden de eerste zeer flexibele Single Pair Ethernet kabel voor in kabelrupsen in 2019 en presenteerden deze destijds op de SPS vakbeurs.

Onze uiterst flexibele Ethernet-kabels zijn verkrijgbaar in een groot aantal elektrische kwaliteitsklassen. Een passend overzicht vindt u hier:

Bovendien kunt u hier ons nieuws over 2021 bekijken.

Doelstellingen voor de industrie

Bij de ontwikkeling van de kabel voor SPE hebben wij ons laten leiden door de belangrijkste doelstellingen van de sector. De volgende punten vatten deze samen:

1. Stevig ontwerp

2. Duurzaam schild voor elektromagnetische compatibiliteit

3. Exacte pasvorm voor connector

Waarom het SPE-netwerk?

Het SPE Industrial Partner Network is een vereniging van bedrijven met gelijke rechten die Single Pair Ethernet-technologie promoten als basis voor de snelle en succesvolle groei van het IIoT (Industrial Ethernet of Things).

Het is het eerste aanspreekpunt voor toekomstige gebruikers bij vragen over de aanleg van SPE-netwerken en apparaten. Gebruikers krijgen er niet alleen duidelijke aanbevelingen voor de ontwikkeling van toekomstige IIoT-toepassingen, maar ook een centraal informatie- en uitwisselingsplatform.

Ook wij zijn al sinds 2019 lid van dit netwerk en hebben nu de “Pioneer Member” onderscheiding ontvangen. Door onze lange samenwerking met HARTING als oprichters van het netwerk, zijn we in een vroeg stadium in de Ethernet-wereld gestapt en kijken we ernaar uit om de technologie nog verder te ontwikkelen.

HARTING, onze partner

Bij igus vertrouwen we op onze partner HARTING voor confectionering. Er waren verschillende redenen voor deze associatie. Naast de kwaliteit van de producten zijn dat ook de leverbetrouwbaarheid en het montagegemak. Meer over de bijzondere relatie tussen ons en onze leverancier HARTING vindt u hier en over ons gezamenlijke project inzake isolatie-verplaatsing kunt u hier lezen.

Heeft u hulp en informatie nodig over het onderwerp Ethernet? Wij helpen u graag verder, neem contact met ons op.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

data datacommunicatie Ethernet SPE

Newsletter:

Kies nu een onderwerp