Hoe wordt robolink® gemaakt? - Blog | igus® Nederland

Hoe wordt robolink® gemaakt?

Céline Weltevreden | 12 juni 2020

De igus® robolink® is beschikbaar in verschillende modellen: robolink® DC en Dci  en robolink® DP en DPi.

De robolink® werkt over 4 of 5 assen en is gemaakt van symmetrisch roterende verbindingen die beschikbaar zijn in high-end of standaard opties.
De gewrichten draaien om draaikransen met polymeer draaikranslagers voor droog gebruik en een lage wrijvingscoëfficiënt.
Deze robolink® is verkrijgbaar in een kleine of grote versie.
De kleine reikt tot 60mm en kan een laadvermogen van 1kg heffen, terwijl de grote versie een laadvermogen van 3kg kan heffen en een maximale reikwijdte van 710mm kan bereiken.
Deze kunnen worden aangepast op basis van vrijheidsgraden (VG), motor-encoder en output-encoder.
De robolink® DCi is hetzelfde als de DC-versie, maar wordt geleverd met een besturingssysteem, vereiste kabels, kabelbeheer en INI.
Technische details vind je hier.

robolink DP

De robolink® DP is ook verkrijgbaar met 4 of 5 assen.
Dit is een polymeer gebaseerde versie van de DC en maakt gebruik van kogellagers in de gewrichten om de snelheid en nauwkeurigheid te verhogen en zo tóch licht van gewicht te blijven.
De kleine versie van de DP reikt tot 620mm en heeft een laadvermogen van 3kg; terwijl de grote versie tot 790mm reikt en ook 3kg kan tillen.
De verbindingen zijn gemaakt met kogellagers om het gewicht te verminderen, terwijl de snelheid en nauwkeurigheid worden verhoogd.

Ondertussen is de robolink® DPi hetzelfde als de robolink® DP, maar dan inclusief het controle systeem samen met de kabels, kabelbeheer en INI.

De igus® robolink® armen zijn allemaal gemaakt met standaard igus® onderdelen voor de beste precisie, hoge snelheid en hoge laadvermogen over hun 4-5 VG-assen.
Naast de polymeer versterkte componenten kan igus®, door gebruik te maken van standaard onderdelen uit zijn eigen assortiment, de kosten en de standaarden voor dit aanpasbare product laag houden.

low cost automation

Bezoek de website voor meer informatie over de igus® robolink®.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

Low Cost Robolink

Newsletter:

Kies nu een onderwerp