Kabelbeheer eenvoudig gemaakt: gaming bureaus - Blog | igus® Nederland

Kabelbeheer eenvoudig gemaakt: gaming bureaus

Andrej Roskic | 9 april 2024

Kabelbeheer: het organiseren van de kabels van je gaminginstallatie kan een hele onderneming zijn, vooral als je meerdere pc’s, spelconsoles, monitoren, enz. gebruikt. Elk apparaat kan meerdere verschillende kabels hebben. Deze kunnen mogelijk in allerlei verschillende richtingen lopen; waardoor er een wirwar van kabels ontstaat als deze niet goed wordt beheerd.

Dit is vooral het geval bij sta- of verstelbare bureaus, waar er meer ruimte onder het bureau is waar de kabels doorheen moeten. Gelukkig biedt igus® een oplossing voor het kabelbeheer van gamingtafels die het vooruitzicht eenvoudig en betaalbaar maakt. Lees verder voor meer informatie.

Kabelbeheer: Waarom moeite doen ervoor?

Je vraagt je misschien af waarom je überhaupt kabelbeheer zou doen – als alles maar werkt, welke tastbare voordelen biedt kabelbeheer dan? Geloof het of niet, een heleboel!

Stress

Rommelig kabelbeheer

Een rommelig, ongeorganiseerd bureau kan stress veroorzaken en de hersenen afleiden, al is het maar op een onbewust niveau. Hierdoor kan het moeilijk zijn om je te concentreren, waardoor de prestaties tijdens het gamen verslechteren of je minder plezier beleeft aan gamen. Gamen is voor veel mensen een manier om zich te onttrekken aan de stress van alledag. Daarom is het bijzonder schadelijk dat hun eigen gamingomgeving een bron van stress is.

Kabelbeheer creëert veiligheid

Iedereen met huisdieren of jonge kinderen weet dat ze overal in kunnen komen – ook in de gameconfiguratie. Loshangende kabels zonder kabelbeheer vormen een risico op wurging voor kinderen of huisdieren. Apparaten kunnen ook van het bureau worden gestoten als er aan de kabels wordt getrokken. Vervolgens kunnen ze ook nog eens op kinderen of huisdieren vallen op incidentele wijze.

Hoewel dit minder waarschijnlijk is, kunnen onbeheerde kabels ook een struikelrisico vormen voor zowel volwassenen als kinderen, wat een andere potentiële bron van letsel is. Goed kabelbeheer elimineert al deze risico’s, zodat iedereen in het huishouden veilig is.

Kosten

Er is ook een kostenrisico verbonden aan losse kabels, om dezelfde redenen als de veiligheidsrisico’s die hierboven werden vermeld. Als apparaten van de gamingtafel worden getrokken kunnen die natuurlijk beschadigd of vernield worden. Dit kan gemakkelijk honderden, tot duizenden euro’s aan vervangingskosten betekenen (ervan uitgaande dat de apparaten niet onder garantie vallen). Dit is ook niet strikt beperkt tot desktopapparaten; bedrade extended reality-headsets (meestal VR-headsets) zijn afhankelijk van een kabel om te functioneren. Wat betekent dit? Als die kabel beschadigd raakt – wat relatief vaak voorkomt gezien de aard van VR-gaming – is de hele headset onbruikbaar en moet meestal de headset zelf worden vervangen in plaats van alleen de kabel. Daarom is kabelbeheer essentieel om geldverspilling te voorkomen.

Esthetisch kabelbeheer

Als het aankomt op gamingopstellingen, geven veel mensen de voorkeur aan esthetiek boven alles. Of het nu is zodat ze ermee kunnen pronken via sociale media of aan hun vrienden in persoon, of dat het een contentmaker is wiens levensonderhoud draait om gaming: het hebben van een esthetisch aantrekkelijke gamingopstelling is een must. Daarom is kabelbeheer essentieel. Als er overal zichtbare kabels bungelen verpest dat een flits uiterlijk. Zelfs een enkele zichtbare kabel kan door serieuze gamers als een probleem gezien.

highlight kabelbeheer setup.

Wat moet je gebruiken om een gaminginstallatie via de kabel te beheren?

Nu je weet wat de voordelen zijn van goed georganiseerd kabelbeheer, is de vraag hoe je dit precies implementeert. Natuurlijk bestaan er oplossingen zoals kabelbinders en clips.n voor eenvoudige opstellingen op een standaard bureau is dat misschien alles wat je nodig hebt. Er is echter een nog elegantere en eenvoudigere oplossing die niet alleen de kabels van standaard gamingtafels kan beheren, maar ook van staande en verstelbare bureaus: de OCR e-chain® kabelrups van igus.

De OCR (office chain round) is een ronde, flexibele kabelrups die oorspronkelijk werd ontworpen voor gebruik met kantoormeubilair. Ze kunnen echter net zo goed worden gebruikt voor gamingmeubels gezien de overeenkomsten tussen de twee. Dankzij het ontwerp van de OCR kunnen kabels op elk punt langs de rups naar buiten worden gedrukt. We houden van makkelijk en zo wordt de kabelinstallatie zo eenvoudig mogelijk gehouden. De binnenkant van de rups bestaat uit drie kamers om het ordenen van kabels nog eenvoudiger te maken

Maar dat is niet alles!

Voorbeeld van de OCR office chain round

OCR-rupsen bestaan uit individuele schakels die kunnen worden samengevouwen en verlengd. In ingeklapte toestand is de rups stijf en buigt niet. Uitgeschoven wordt de rups flexibel, ideaal voor verstelbare bureaus of vergelijkbare toepassingen waarbij beweging nodig is.

OCR montagebeugels bieden drie manieren om de rups aan je bureau te bevestigen:

  • Magneten of dubbelzijdige tape voor gevallen waarin je het oppervlak van het bureau niet wilt beschadigen,
  • Schroeven als je een houten bureau hebt en beschadiging van het oppervlak niet erg vindt.
  • Montagebeugels die naar behoefte kunnen worden aangepast, ongeacht het type dat wordt gebruikt. Dit is natuurlijk ideaal als je van plan bent je opstelling aan te passen of te upgraden.

Het beste van alles is dat de beugels overal langs de rups kunnen worden bevestigd, waardoor het eenvoudig is om de perfecte installatie te realiseren.

Conclusie

Goed kabelbeheer is een must voor iedereen met een complexe gaming desktop opstelling. Je vermindert niet alleen het risico op schade aan apparaten of verwondingen aan kinderen of huisdieren, maar je verbetert ook de esthetiek van je opstelling. De OCR is een ideale optie voor kabelbeheer van gamingtafels dankzij de eenvoudige installatie, ingebouwde scheiding aan de binnenkant en flexibiliteit voor bewegende toepassingen zoals verstelbare bureaus.


Neem voor vragen over de OCR of andere kabelbeheeropties voor je gaming bureau contact op met een kabelrups expert of bel ons op 0346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

advies gaming kabelbeheer kabelrups

Newsletter:

Kies nu een onderwerp