Kunststof tandwielen vs. metalen tandwielen. Even een tandje bijzetten! - Blog | igus® Nederland

Kunststof tandwielen vs. metalen tandwielen. Even een tandje bijzetten!

Mark van de Waal | 24 augustus 2022

Kunststof tandwielen van igus® bieden tot 80% meer slijtvastheid dan conventionele kunststof tandwielen.

igus® staat wereldwijd bekend om zijn innovaties met polymeren, die teruggaat tot de jaren 1960, maar tot voor kort werd het niet geassocieerd met polymeer tandwielen. Dit is nu veranderd met de intrede op de markt van polymeer tandwielen. Maar we krijgen steeds dezelfde vraag van onze klanten “plastic tandwielen versus metalen tandwielen? Hoe verhouden zij zich tot elkaar?”

Als u meer te weten wilt te komen over kunststof tandwielen versus metalen tandwielen en de duidelijke voordelen van igus® polymeren, bekijk dan deze video.

Er zijn drie belangrijke punten om te overwegen:

  • Kunststof tandwielen vs. metalen tandwielen. Eenvoudige configuratie en online bestellen
gratis tandwiel-configurator

Zoals voor de meeste igus® producten, bieden wij U een gratis tandwiel-configurator waarmee u binnen 1 minuut online een model kunt maken. Het mooie van deze tool is dat u de flexibiliteit heeft om te kiezen uit een reeks materialen, u kunt de geometrie van het onderdeel in 3D zien, en u kunt een individueel tandwiel bestellen of een miljoen, er is geen minimum bestelhoeveelheid.

U kunt ook een STEP-bestand downloaden om in uw ontwerp te gebruiken en een gegevensblad. Allemaal gratis. We hebben altijd al klanten de flexibiliteit willen geven om igus® producten in het begin van het proces in hun ontwerpen en toepassingen te integreren, en tools als deze maken dat mogelijk.

Dit is niet iets wat de meeste andere leveranciers van metalen tandwielen aanbieden.

  1. Kunststof tandwielen vs. metalen tandwielen bij levering

Als samenleving zijn we geobsedeerd geraakt door snelheid. We zijn ongeduldige wezens en daarnaast ook niet georganiseerd genoeg, veel dingen moeten op het laatste moment geregeld worden. Maar, kunststof tandwielen vs. metalen tandwielen, welk van de twee kunt u het snelst geleverd krijgen?

snelle levering van tandwielen

Gelukkig kunnen 3D-geprinte tandwielen binnen 72 uur vervaardigd en verzonden worden, wat ideaal is voor uw tijd-kritische klussen!

igus® heeft daarnaast ook een groot assortiment standaard spuitgegoten tandwielen op voorraad, dus het kan zijn dat overstappen van metaal naar kunststof niet zo lastig is als u misschien denkt. Het produceren van kunststof tandwielen is ook kosteneffectiever, daarom zijn de kosten voor klanten van kunststof tandwielen aanzienlijk lager dan die van metalen tandwielen.

Dus, verwijzend naar het vroege “kunststof tandwielen versus metalen tandwielen” debat, lagere kosten, snelle levering…. Moet u nog overtuigd worden?

3. Gratis engineerings-advies voor kunststof tandwielen

gratis engineerings-advies voor  tandwielen

Ondersteuning voor klanten is altijd essentieel geweest voor igus®, nog een reden waarom de configuratie en service life tools zo belangrijk zijn voor ons om beschikbaar te hebben. We hebben ingenieurs in het Verenigd Koninkrijk, die u gratis bezoeken, waar u zich ook bevindt!  De ingenieurs hebben een uitgebreide kennis van igus® polymeren en -toepassingen en als ze verdere ondersteuning nodig hebben, hebben we productmanagers die de kennisbank zullen aanvullen.

Niet alleen dat, wij zijn een dochteronderneming, dus wij hebben de internationale steun van niet alleen onze moederbasis in Duitsland, maar over de hele wereld. Wij beschikken wereldwijd over ruime ervaring en deskundigheid, waardoor wij wijsheid van heinde en verre kunnen bundelen.

Wij bieden digitale consultaties aan via e-mail. Telefoon of Teams. We hebben ook een livechat beschikbaar met mensen die uw vragen beantwoorden en geen robots. Kan uw leverancier van metalen tandwielen dat bieden?

Verbeter uw tandwielen nu!

Tijden veranderen, de mensen zijn zich meer bewust van hun keuzemogelijkheden en de innovaties op het gebied van kunststoffen zorgen voor controverse als het gaat om het debat over kunststof versus metaal.

Maar als u snel onderdelen kunt krijgen, kunt besparen, gratis CAD-bestanden in uw ontwerp kunt downloaden, de levensduur van uw tandwiel kunt verlengen en ondersteuning krijgt van een deskundig team, waarom zou u dan niet overstappen van een metalen tandwiel naar een kunststof tandwiel?

Klik hier voor de 3D print service design guide          

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.