Maak uw kabelrups plug-and-play - Blog | igus® Nederland

Maak uw kabelrups plug-and-play

Mark van de Waal | 17 maart 2023

Het plug-in e-chain® assortiment van igus is een unieke, complete assemblage voor uw individuele taak. Om een kabelrups plug-and-play te kunnen maken, moeten veel afzonderlijke onderdelen worden gekocht, gemonteerd, getest en gedocumenteerd. Meestal moet u contact opnemen met de meest uiteenlopende leveranciers en heeft u speciaal gereedschap nodig om het werk te kunnen voltooien. Dat betekent dat deze taken niet alleen tijdrovend en arbeidsintensief zijn, maar ook alleen door gekwalificeerde specialisten kunnen worden uitgevoerd. De readychain® als assemblage betekent één enkel onderdeelnummer, één enkele leveringsdatum, één enkel inkomend goederenproces en één enkele factuur! Op basis van deze mogelijkheid biedt het plug-in e-chain assortiment een geoptimaliseerde interface: één connector en absolute plug-in veiligheid.

Aansluitklare kabelrups
Plug-in e-chain® productoverzicht

Het aanschaffen van een door igus geproduceerde assemblage, een zogenaamde readychain®, is een uitstekende manier om processen te optimaliseren. Daarom doen veel bekende klanten en wereldspelers dit al jaren. igus heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt door haar plug and play readychain oplossingen voortdurend te verfijnen. Dergelijke units kunnen de assemblagetijd snel met 80% verminderen.

Een van de 30 ervaren projectmanagers helpt u bij het definiëren en ontwerpen van uw interface op maat. U definieert het functionele toepassingsgebied en de uitrusting van uw kant-en-klare componenten en kiest vervolgens de bijbehorende plug-in e-chain®.

Overzicht van het productassortiment

Naast de bewezen readychain® speed en het huidige model met Module Connect, is de readychain® micro-speed, een plug and play oplossing, vanaf heden beschikbaar.

Een plug-in e-ketting® is gegarandeerd een eenvoudigere plug-and-play-optie voor individuele klantentoepassingen dan een conventionele ketting met ingekapselde energie. De trekontlasting van de kabel en de afdichting op de connector of interface-ingang is al geïntegreerd. Moeizame, tijdrovende stappen voor het sorteren volgens etikettering en het inpluggen van individuele connectoren kunnen vervallen. Een plug-in e-chain® is absoluut plug-in veilig, omdat er maar één manier is om hem in te steken. De volledige interface is optimaal in één ruimte ondergebracht en bij onderhoud bespaart dit merkbaar montagetijd, omdat alleen de oude ketting moet worden losgekoppeld en de nieuwe moet worden ingestoken.

Op ons igus blog vindt u meer interessante onderwerpen over energievoorzieningssystemen, lagertechniek, lineaire techniek, 3D printen en Low Cost Automatisering.

Ontdek andere innovaties voor het readychain-productgebied of bezoek onze nieuwe Module Connect Shop.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

assemblage connectoren installatie montage

Newsletter:

Kies nu een onderwerp