Metaverse: Meer dan een hype - Blog | igus® Nederland

Metaverse: Meer dan een hype

Andrej Roskic | 15 mei 2024

Impressie metaverse

De industriële metaverse is als een digitaal parallel universum waar mensen van over de hele wereld als avatars samenwerken – sneller, efficiënter en milieuvriendelijker dan in de echte wereld. Maar wat betekent dit concreet voor onze economie?

Veranderingen in de economie als gevolg

Stel je voor dat je Robert Müller bent, een ingenieur die werkt voor een fabrikant van werktuigmachines. Op een maandagochtend bereidt u zich voor op een belangrijke vergadering met ingenieurs van over de hele wereld. Het bijzondere aan de vergadering is dat niemand een lange, dure reis hoeft te maken. Iedereen zet gewoon een virtual reality-headset op en dompelt zich onder in de industriële metaverse, waar ze als avatars samenwerken aan 3D-modellen.

METAVERSE voorbeeld 1: Virtual engineering, here on a realistic model of a machine tool

Velen doen de metaverse misschien af als tijdelijk, maar Dr Dietmar Laß, Senior Research Manager voor de Fraunhofer ICT Group, zegt: “De metaverse is meer dan een hype. Het komt er op een bepaalde manier en in een bepaalde mate.” Grote bedrijven zoals Siemens Energy, BASF, Kawasaki, SAP, ABB en Rockwell Automation experimenteren er al mee en gebruiken de technologie om bijvoorbeeld virtuele laboratoria en flexibele robotfabrieken op te zetten en onderhoudswerkzaamheden te plannen.

Metaverse niet alleen voor groot

Maar grote bedrijven zijn niet de enigen die kunnen profiteren van de voordelen van de metaverse. Ze zijn er ook voor het MKB. Dit is waar igus om de hoek komt kijken met de iguverse, een soort software-as-a-service gepland voor de middellange termijn. Dus zelfs bedrijven met een lage digitaliseringsgraad en een beperkt budget kunnen de voordelen van virtual reality benutten – zonder hun eigen ontwikkelingskosten te maken. igus bouwt digitale, tegen kopiëren beveiligde tweelingen voor de digitale ruimte en biedt zelfs digitalisering voor oude producten. Geschikte VR-headsets en controllers om te huren staan ook op de planning.

De iguverse biedt een veelheid aan nieuwe mogelijkheden, zoals de presentatie van virtuele tweelingen van producten en de uitvoering van complete engineeringprojecten met ingenieurs en materiaalexperts van over de hele wereld. Het is zelfs mogelijk om een virtuele werkvloer te ontwerpen met leveranciers en deze vervolgens over te brengen naar de echte wereld – met augmented reality.

METAVERSE: SK Laser’s customer machine in the iguverse. Shows the picking process with an igus delta robot

Denk je dat de industriële metaverse een hype is of de toekomst?


Hebt u vragen over het gebruik van kabelrupsen in uw eigen toepassing? Neem contact op met een kabelrups expert of bel ons rechtstreeks op +31(0)346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

Augmented Reality igus Metaverse Virtual Reality

Newsletter:

Kies nu een onderwerp