Op zoek naar de gele regenjas - Blog | igus® Nederland

Op zoek naar de gele regenjas

Mark van de Waal | 3 september 2021

Het moest precies deze regenjas zijn. Deze gele. De waterdichte versie welteverstaan. Niet waterafstotend, maar wel met een strakke pasvorm. Ik kende de specificaties heel goed. De eisen waren voor mij zo duidelijk dat ik heel gericht kon zoeken. Ik had geen zin in lange gesprekken met verkopers in winkels. Het is veel sneller om het online te doen. Ik gebruikte deze specifieke informatie voor een zoekopdracht in een zoekmachine en vond zodoende de door mij felbegeerde gele regenjas in een webshop. Maar wat heeft het vinden van de juiste kabel nu te maken met deze gele regenjas hoor ik u denken

Vindt de juiste kabel met een druk op de knop

Het zoeken naar de juiste kabel, kan op eenzelfde manier verlopen. In dit geval met behulp van de chainflex productvinder. Omdat het feitelijk vergelijkbaar met een zoekmachine werkt, vind u uiteindelijk precies de kabel die u op dat moment nodig heeft: een kabel conform uw specifieke wensen! Het is nu eenmaal zo dat elektriciens vaak precies weten wat ze zoeken, een kabel met bepaalde heel specifieke eisen afgestemd op de toepassing van dat moment. De elektriciens kennen hierdoor de gewenste kabelstructuur, de omgevingsomstandigheden, de overdrachtseigenschappen en de eventueel vereiste afscherming.

Selectiecriteria voor de chainflex productvinder

Wie een kabel zoekt, wil vooral weten hoe lang de kabel meegaat en hoeveel hij gaat kosten. Levensduur en geld spelen nu eenmaal een grote rol tijdens het de selectieprocedure. Onze tool kan helpen om daar snel een duidelijke uitspraak over te krijgen, waarbij de mechanische zaken voorlopig buiten beschouwing worden gelaten. De tool is geheel gratis te gebruiken en is niet alleen daarom erg populair bij onze klanten.

Naast het kabeltype kan een filter worden geïnstalleerd om het resultaat te filteren volgens buitenmantelmateriaal, certificeringen, goedkeuringen en omgevings- en toepassingsparameters.

Net als in het geval van de regenjas. Alleen daar zoek ik op geslacht, kleur en maat.

In beide gevallen levert het zoeken alle resultaten op met de gefilterde parameters. In sommige gevallen hebt u nog de keuze uit verschillende onderdelen en prijzen.

De juiste kabel voor de juiste prijs

De juiste kabel mag niet van een te lage kwaliteit zijn. Dan zijn de kosten te hoog in geval van een klacht. Vervanging van de kabel kan leiden tot een kostbare productiestop. En laten we eerlijk zijn, ik wil niet de meest voordelige regenjas kopen en het na 2 maanden terugsturen omdat er een naad gescheurd is.  Een kabel van (te) hoge kwaliteit daarentegen kost weer teveel. De beste oplossing ligt waarschijnlijk ergens daartussenin.

Misschien moet u gewoon naar uw onderbuikgevoel luisteren. Of, om het zekere voor het onzekere te nemen, naar een kabelspecialist. Wij hebben de technische kennis in huis en helpen u hier uiteraard graag bij. U kunt ten alle tijde vrijblijvend contact met ons opnemen.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.