Retrofit van stroomrailsysteem met Autoglide 5 kabelrups - Blog | igus® Nederland

Retrofit van stroomrailsysteem met Autoglide 5 kabelrups

Mark van de Waal | 28 maart 2022

Automatisch opslag- en orderverzamelsysteem (Automated Storage and Retrieval systemen, ook wel AS/RS genoemd) zijn vaak al langer dan 20 jaar in gebruik. In de tussentijd worden de systemen – zoals alle machines – regelmatig onderhouden, gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd in een min of meer vaste interval. Vervolgens wordt er één of andere elektrische of mechanische aanpassing aangebracht.

Retrofit uw stroomrailsysteem met een kabelrups

Een belangrijk onderdeel van een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem, is het stroomrailsysteem in het gangpad. Zonder stroomrail, geen stroom en zonder stroom beweegt het automatisch opslag- en orderverzamelsysteem niet.

Stroomrailsystemen zijn onderhevig aan een zekere mate van slijtage. Zo moeten de collectoren (koolstaven) regelmatig worden vervangen omdat ze slijten.

Op een bepaald moment is dit echter niet meer voldoende omdat de stroomrail zelf ook slijt. Hoe meer slijtage, hoe sneller de stroomcollectoren zullen verslijten. Het is een vicieuze cirkel die eindigt in het feit dat na 10 tot 15 jaar gebruik de hele stroomrail moet worden vervangen als men niet enorm veel geld en tijd uit wil geven aan onderhoud.

Nu zijn er twee mogelijkheden: Of u vervangt het oude stroomrailsysteem door een nieuwe, of u wijzigt de techniek volledig en vertrouwt voortaan op een kabelrups-systeem, namelijk de nieuwe Autoglide 5 van igus.

Kabelrups vs stroomrail

Met het Autoglide 5 kabelrups-systeem profiteert u van vele voordelen:

1. retrofit: stroomrails eruit, kabelrups erin en dat alles kan in één dag worden uitgevoerd. De installatie van de Autoglide 5 is kinderspel en kan in een mum van tijd worden gedaan (ervaren installateurs kunnen het binnen een uur).

2. geen onderhoud meer in de toekomst! Het kabelrups-systeem is namelijk vrijwel onderhoudsvrij – alleen een visuele inspectie is van tijd tot tijd noodzakelijk.

3. de kabelrups is schoon en veilig. Geen blootliggend koper meer, geen fijn stof meer, dat ontstaat door het schuren van de koolstof collector in het stroomrailsysteem.

4. alle soorten media (stroom, glasvezel en datakabels plus andere media zoals lucht en hydrauliek) kunnen veilig in één systeem worden geleid.

Het beste voor de bestuurder van de stapelkraan is natuurlijk dat hij een nieuw systeem direct met Autoglide 5 bestelt. Geen onderhoudskosten en kostbare stilstand meer.

Wat wil je nog meer…?!

Meer informatie over Autoglide 5: https://www.igus.nl/info/autoglide5

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

as/rs busbar stroomgeleiderail stroomrail

Newsletter:

Kies nu een onderwerp