Techniek verbeteren, kosten verlagen. Dat is ons werk. - Blog | igus® Nederland

Techniek verbeteren, kosten verlagen. Dat is ons werk.

Céline Weltevreden | 13 mei 2020

Welkom bij onze virtuele vakbeurs! Elk jaar brengt igus® honderden nieuwe producten uit op de Hannover Messe in Keulen (D). Dit jaar is hetzelfde, maar de manier waarop deze producten aan de wereld worden geïntroduceerd, is totaal anders. Keulen, de thuisbasis van het igus® hoofdkantoor, herbergt nu een fysieke virtuele beursstand van meer dan 400 m². De stand is per direct beschikbaar voor virtuele bezoeken met persoonlijk advies van igus® adviseur. Allemaal vanuit het comfort van uw thuiswerkplek.

Zoals gewoonlijk presenteert igus® nieuwe producten uit alle productgroepen, van de vooruitgang in het smart plastics assortiment tot nieuwe toevoegingen aan ons low cost automatiseringspakket.

Hier is alvast een voorproefje van enkele producten die deze week zijn uitgebracht:

drylin® polymeer telescopische geleiding NTP27

Dit zijn de allereerste drylin®-geleidingen die volledig van polymeer zijn gemaakt! Op basis van het lichtgewicht materiaal zijn deze geleidingen eenvoudig te installeren, aanpasbaar door de lage hoogte en dankzij de kleurkeuze zijn ze veelzijdig en geschikt voor een veelvoud aan toepassingen.

autoglide 5 energie en datatransmissie

Dit nieuwe autoglide 5 systeem is ideaal zijn voor automatische magazijn systemen (AS/RS). Het is ontworpen om ongelooflijk snel gemonteerd te worden en is kosteneffectief en is ca. 40% goedkoper dan een standaard kabelrups-systeem met kabels en goot.

Het principe is een staalkabel die de kabelrups op koers houdt zonder dat er een goot nodig is. Het kamvormige geleidingselement dat op de dwarsverbinders is aangebracht, sluit aan op de gevlochten staalkabel, waardoor er altijd een oppervlakteverbinding is. Het systeem wordt vastgeschroefd op de vloer, waar de staalkabel afgerold en gespannen wordt, waardoor de kabelrups kan worden neergelegd. Het is ideaal voor toepassingen met lange rijwegen.

Voeg meer flexibiliteit toe aan uw robots

low cost automatisering van igus

igus® robolink ontwikkelt zich voortdurend en met de nieuwste toevoeging van de as 7 is de flexibiliteit voor toepassingen vergroot. De drylin® ZLW-20 tandriemas is bij uitstek geschikt als brede platte lineaire aandrijving. igus® biedt deze aan als pakket. Er zijn nu adaptersets beschikbaar voor de directe aansluiting van robots, robolink® DCi en universele robots met UR CAP-integratie. Als alternatief kan de 7e as aansluitklaar worden geleverd, met of zonder adapterset.

Single Pair Ethernet (SPE)

Single pair ethernet van igus

De Single Pair Ethernet is een buskabel die een uniform, ruimtebesparend en kostenbesparend product biedt. Datatransmissie vind plaats via één paar koperdraden en maakt nog steeds zowel datatransmissie via ethernet als gelijktijdige voeding mogelijk. Dit leidt tot een verkleining van de diameter met ongeveer 25% vergeleken met een gewone ethernet kabel. Deze reducties komen ook tot uiting in de kosten, met een reductie van 20% in vergelijking met vierparige CAT5e-kabels.

Tijden veranderen en we passen ons allemaal aan en evolueren. igus® is er voor onze klanten, om technische ondersteuning te bieden en te helpen ervoor te zorgen dat bedrijven deze uitdagende tijden doorkomen.

We hopen dat je geniet van de virtuele igus® beurs (bezoek hem nu)!

HMI nieuws 2020

Als je vragen hebt, bezoek dan de igus® website voor meer informatie over de nieuwe 2020 producten.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.