Verbeterde servokabels voor frequentie geregelde aandrijvingen - Blog | igus® Nederland

Verbeterde servokabels voor frequentie geregelde aandrijvingen

Mark van de Waal | 5 oktober 2021

De frequentie geregelde aandrijvingen en motoren van tegenwoordig, de zogeheten variabele frequentie geregelde aandrijvingen en motoren (VFD), zijn veeleisend en technisch gevoelig. De servokabels die hiervoor worden gebruikt zijn dan ook niet alleen een middel, maar uiteindelijk zelfs een kantelpunt. Waarom? Omdat zelfs de aard van de gebruikte materialen – in dit geval, het isolatiemateriaal – een enorme impact kan hebben op de hele aandrijving. Daarom heeft igus® de servokabels geoptimaliseerd voor de motoren die op een VFD of zelfs op een converter worden aangesloten.

Frequentieomvormers vereisen geschikte apparatuur

Onze aanspraak als specialist voor kabels die in kabelrups-systemen worden gebruikt, berust op ons vermogen om steeds de optimale component voor het desbetreffende toepassingsgebied te ontwikkelen en met nieuwe isolatiematerialen in te spelen op actuele marktontwikkelingen. Het uitgangspunt voor onze ontwikkelaars was als volgt: De capaciteitswaarden van de kabels hebben een toenemend effect in compacte frequentieomvormers omdat de signaalranden steeds steiler worden. Tegelijkertijd, moet de compensatie steeds compacter zijn omwille van de ruimte. Dus vroegen wij ons af welke kabelisolatie kan leiden tot een lager energieverlies dan bij de klassieke PVC-isolatie in motoren met frequentie regeling.

Nieuwe isolatie de weg naar efficiëntie

Dankzij onze decennialange ervaring in de ontwikkeling van hoogwaardige polymeermaterialen, hebben wij hier de oplossing gevonden. Onze chainflex®-servokabels, met een gegarandeerde levensduur van 36 maanden, worden geproduceerd met een isolatiemateriaal met lage capaciteit (lage diëlektrische constante / permittiviteit), gemaakt van een speciaal hoogwaardig polymeer. Zij laten optimale testresultaten zien en hebben zich ook in praktijktests bewezen. Voor de klanten betekent dit dat zij niet het risico lopen tegen de elektrische grenzen van het convertorsysteem aan te lopen en dat zij dus gebruik kunnen maken van de nieuwste technologie van de meest uiteenlopende aandrijvingsfabrikanten.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of u kunt hier contact opnemen met een igus productspecialist.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.