Vergroot het werkbereik van uw Universal Robots - Blog | igus® Nederland

Vergroot het werkbereik van uw Universal Robots

Mark van de Waal | 7 december 2020

Het vergroten van het werkbereik van uw robots en cobots om efficiënter te kunnen werken is een vraagstuk dat vroeg of laat elke robotgebruiker zal interesseren. In dit artikel richten we ons volledig op lineaire assen voor Universal Robots.

igus® levert een lineaire as (ook wel as 7 genoemd) voor Universal Robots, waarmee het bedieningsvolume van de robot kan worden vergroot. Dit alles met URCap integratie, d.w.z. de lineaire as is volledig geïntegreerd in de software van de Universal Robot en kan vervolgens worden ingeleerd via het Universal Robot touchscreen bedieningspaneel.

Een 7e as voor UR3 t/m UR16

De as kan worden geconfigureerd met een slaglengte tot 6 meter. De wagenplaat is voorbereid voor de robot zodat de UR3, UR5, UR10 en UR16 (inclusief de nieuwe e-series) robots kunnen worden bevestigd. Er is tevens ook een mogelijkheid om kabelrupsen te monteren.

De configurator voor as 7 vindt u hier.

As 7 Universal Robot

Bijpassende kabelbeheersystemen voor Universal Robots vindt u hier.

Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact opnemen met onze technisch adviseurs op 0346-353 932 (voor kabelbeheersystemen) of op 077- 544 777 (voor lineaire techniek).

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.