Vermijd ongeplande stilstand - integreer smart plastics in uw productielijnen - Blog | igus® Nederland

Vermijd ongeplande stilstand – integreer smart plastics in uw productielijnen

Mark van de Waal | 1 december 2022

De verpakkingsindustrie vertrouwt sterk op haar productielijnen om aan de bedrijfsverwachtingen te voldoen en succesvol te presteren. Daarom mag, net als bij productielijnen in welke andere industrie dan ook, ongeplande stilstand door uitval van apparatuur niet voorkomen. De financiële kosten van stilstand zijn het risico niet waard. In feite is het minimaliseren van stilstand enorm kosteneffectief, omdat uw organisatie voorbereid kan zijn en van tevoren weet wanneer onderhoud nodig is en daarnaar kan handelen. Hierdoor kan de productie ongestoord blijven en dus niet stilvallen of de bedrijfsinkomsten beperken. Dit is waar igus® een slimme oplossing heeft om ervoor te zorgen dat u gevrijwaard blijft van  ongewenste downtime.

Met Industrie 4.0 oplossingen van igus® hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte pauzes in de productie die kunnen leiden tot enorme kosten voor uw organisatie. igus® kabelrups-systemen, chainflex® kabels en kunststof glijlagers kunnen worden ingezet met de benodigde sensoren en software om ongeplande stilstand te minimaliseren en een onverstoord productieproces te creëren.

De twee soorten systemen die igus® levert zijn: conditiebewaking en voorspellend onderhoud. Als u nog niet hebt overwogen om over te schakelen op onze smart plastics technologie of meer informatie wilt over het vermijden van ongeplande stilstand met igus®, lees dan vooral verder.

slimme kunststoffen - industrie 4.0

Conditiebewaking

Conditiebewaking bij igus®, ook wel bekend als i.Sense, is een regelmatige of permanente registratie van de conditie van de machine met behulp van sensoren die fysieke parameters meten en analyseren, zoals vibraties, temperatuur en positie/afstand. De sensor waarschuwt u als een van de waarden buiten zijn limiet komt, zodat u tijd hebt om alternatieven voor te stellen of het probleem op te lossen voordat de productie moet worden onderbroken. Dit is een perfecte preventieve oplossing voor industrieën als de verpakkingsindustrie, omdat uw productieproces niet wordt beïnvloed door onderhoudsprocedures.

slimme kunststoffen - conditiebewaking kabels - kabelrupsen - glijlagers

Andere voordelen van conditiebewaking van igus® zijn:

  • Verhoogde machinebeschikbaarheid
  • Eliminatie van ongeplande stilstand en machinestoringen
  • Verlaag de onderhoudskosten met vroegtijdige waarschuwingen
  • Eenvoudig te integreren in industrie 4.0
  • Betere foutenanalyse dankzij het real-time verzamelen van machinegegevens

Voorspellend onderhoud

Voorspellend onderhoud of i.Cee, is de volgende ontwikkelingsstap van conditiebewaking. Het is een systeem dat het perfecte moment voor onderhoud berekent en de beste onderhoudsoplossingen met igus® producten bepaalt. Daarom kunt u voorraadproducten, zoals onze kabelrupsen, kabels en glijlagers, omvormen tot intelligente producten. igus® i.Cee is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om een hoge mate van individualiteit te bieden en te passen bij elke productielijn in alle industriesectoren.

Enkele andere voordelen van het gebruik van igus® voorspellend onderhoud zijn:

  • Vermijdt dure productieverliezen door ongeplande uitvaltijd
  • Minder kosten voor onderhoud en servicewerkzaamheden
  • Maximaliseer de levensduur van de igus® componenten die u gebruikt
slimme kunststoffen - voorspellend onderhoud - kabelrupsen - glijlagers

Welk slim systeem moet u aanschaffen om ongeplande stilstand te voorkomen?

Beide smart plastics opties geven u de mogelijkheid om ongeplande stilstand van uw productielijn te voorkomen. Afhankelijk van uw specifieke eisen bieden i.Sense en i.Cee echter verschillende kenmerken voor verschillende scenario’s en oplossingen.

i.Sense

Het gebruik van conditie gestuurd onderhoud binnen uw productielijn wordt aangeraden als u een uitschakelfunctie voor uw energievoorziening wilt hebben om een crash te voorkomen. i.Sense biedt ook een statusrapport als u een waarschuwing nodig hebt voor machineafwijkingen die tot een stopzetting van de productie kunnen leiden.

i.Cee

Voorspellend onderhoud wordt aanbevolen als u voorraadproducten wilt omzetten in slimme producten, de huidige levensduur van de igus® componenten wilt kennen en wilt weten wanneer ze aan onderhoud toe zijn. i.Cee wordt ook geadviseerd als u de risico’s van ongeplande machinestilstand wilt vermijden.

De verpakkingsindustrie en veel vergelijkbare industrieën zijn dagelijks sterk afhankelijk van voldoende machines en geautomatiseerde processen. Als u de mogelijkheid hebt om onderhoud voor te bereiden en ongeplande stilstand te voorkomen, waarom zou u dat dan niet doen?

Wilt u meer blogs lezen over smart plastics van igus? Klik dan hier.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

IoT smart factory voorspellend onderhoud

Newsletter:

Kies nu een onderwerp