Waarom hebben we een UL Verified certificaat nodig? - Blog | igus® Nederland

Waarom hebben we een UL Verified certificaat nodig?

Mark van de Waal | 26 november 2021

Veel klanten hebben ons de laatste tijd gevraagd waarom wij nog een certificaat aan ons portefeuille toevoegen. We hebben al een UL-certificaat. Waarom nog een? Waarom hebben we het UL Verified certificaat nodig? Wat zegt het en waarin verschilt het van het bestaande certificaat?

Deze vragen zijn legitiem en wij zullen ze in deze blogbijdrage bespreken en uitleggen wat UL Verified zo uniek maakt.

Waarom UL Verified?

UL of Underwriters Laboratories is een onafhankelijk wetenschaps- en technologiebedrijf. Het vestigt en handhaaft industrie brede veiligheidsnormen voor mechanische, elektrische en chemische producten. Sinds 1894 omvatten de veiligheidsnormen van UL-ontwerpaanbevelingen en test-/constructievoorschriften voor diverse producten. Ook elektrische eisen voor kabels zijn hierin opgenomen. UL is ook een wereldwijd erkend testlaboratorium en een van de breedst geaccepteerde certificatiemerken. In de VS verschijnt het keurmerk jaarlijks op 22 miljard producten.

UL voert regelmatig producttesten uit in overeenstemming met de toepasselijke normen. Dit wordt gevolgd door verdere audits om de naleving en de consistentie van de producten te controleren.

UL Verified voor chainflex van igus

Waar staat UL Verified voor?

Het UL Verified-keurmerk stelt consumenten in staat de juistheid van marketing- en promotieclaims voor een product, proces, systeem of faciliteit te verifiëren. UL voert een onafhankelijke, objectieve en wetenschappelijk verantwoorde evaluatie uit. Vervolgens voorzien zij de fabrikant van een op maat gemaakt UL Verified logo (zie hieronder). Dit logo kan door het bedrijf worden gebruikt om hun marketingclaims kracht bij te zetten. Zo kunnen klanten en consumenten gemakkelijk veilige en betrouwbare producten herkennen.

UL Verified voor chainflex van igus

UL Verified voor chainflex

Begin 2020 heeft UL onze chainflex®-garantieverklaring van 36 maanden in verschillende audits beoordeeld. Dit heeft betrekking op de elektrische en mechanische prestaties van de kabels en het proces voor de berekening van hun levensduur.

De gegevens van de tests worden geanalyseerd en samengevat in onze online levensduurcalculator. U kunt eenvoudig uw eisen invoeren in de levensduurcalculator en te weten komen hoe lang een geselecteerde kabel naar verwachting meegaat in uw toepassing. Probeer het gerust uit!

Na de succesvolle afronding van de audit ontvingen wij ook ons eigen UL Verified logo. Het UL-keurmerk met het nummer B129699 is een individueel herkenningskenmerk. Het stelt de koper in staat om online meer informatie op te zoeken over de specifieke chainflex productbelofte die door UL geverifieerd is. Dit maakt het voor de klant gemakkelijk om te beslissen over chainflex.

UL Verified voor kabels van igus

Waarom hebben we een UL Verified certificaat nodig?

Dankzij deze mogelijkheden in combinatie met het nieuwe UL Verified certificaat konden wij nog meer klanten inspireren en hun vertrouwen in onze producten nog versterken.

Bezoek onze website voor meer informatie over onze verificatie. U kunt ook onze website bezoeken om meer te weten te komen over het chainflex® assortiment of om contact op te nemen met een igus®-expert.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.