Waarom het loont de virtuele beurs te bezoeken - Blog | igus® Nederland

Waarom het loont de virtuele beurs te bezoeken

Mark van de Waal | 4 februari 2021

In ons laatste artikel, deden we verslag van onze virtuele beurs. Waarom zijn vakbeurzen zo belangrijk voor onze klanten? En waarom loont een bezoek aan onze virtuele beurs?

Waarom een virtuele beurs loont

Deze beursstand biedt onze klanten de mogelijkheid om onze klanten zo persoonlijk mogelijk kennis te laten maken met onze nieuwste producten.  Klanten en geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om de beurs individueel of samen met een deskundige van igus te bezoeken. Wereldwijd, in alle talen.

Wie de stand individueel bezoekt, heeft het voordeel van absolute flexibiliteit. De interactieve displays geven informatie in de vorm van tekst en video’s.

igus virtuele beursstand

De tijd van de bezoeker kan vrij worden toegewezen en het bezoek kan op elk moment worden onderbroken indien nodig. Bezoekers kunnen echter wel nog steeds persoonlijke afspraken maken.

igus begeleid beursbezoek

Voor een begeleid beursonderzoek wordt een vaste afspraak met tijdslimieten afgesproken. Op dag X is onze medewerker fysiek op de beursstand aanwezig en kan hij uw vragen in levenden lijve beantwoorden. Dat is best interessant nietwaar? Vooral omdat er een grote verscheidenheid aan mensen beschikbaar is, van verkoopmedewerkers tot branche-specialisten.

Reserveer nu uw bezoek bij igus

Tijdens het gesprek vertelt onze medewerker niet alleen over de beurs, maar gaat hij of zij ook persoonlijk in op de vragen en zorgen van de klant. Voor de klant betekent dat deskundig advies op maat. De klant kan spontaan andere deelnemers meenemen naar de beursstand. De bijeenkomst is een soort congres en kan vanuit verschillende locaties worden gehouden.

Hoe werkt het maken van een afspraak?

Het is eenvoudig. Zoek in ons beursoverzicht de juiste beurs – in dit geval de igus virtuele beurs in Keulen – en klik op de knop “Maak een afspraak”. Voer uw gegevens in het contactformulier in het onderstaande venster in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

igus vakbeurzen

Net als bij een persoonlijk adviesgesprek wordt deze afspraak voor u als klant gereserveerd. Interessante onderwerpen kunnen speciaal voor u worden behandeld en samples kunnen van tevoren worden toegestuurd. Dus uw zintuigen komen ook in deze virtuele wereld aan bod.

Bezoek onze digitale igus beurs

Dit is een handig alternatief voor de klant. Hij kan achterover leunen, afzien van beschermende hygiënische maatregelen en de beurs bezoeken vanuit het comfort van zijn of haar eigen huis. Dit alles zonder de stress en drukte van een echte beurs.

Bezoekers uit Taiwan naar KMI

Een klant in Taiwan werd door de daar aanwezige verkoper uitgenodigd om ons virtueel op de KMI te bezoeken.

Persoonlijk advies op afstand

De klant was actief in de werktuigmachine sector, hij was dus geïnteresseerd in zowel, lagertechniek, automatisering, kabelrupsen en kabels. Daarom hebben we onze Branchemanager voor werktuigmachines, Lukas Czaja, ingeschakeld om te assisteren tijdens de afspraak.  

Verkoopmedewerkers bezochten de klant en hielpen hem de verbinding met Keulen tot stand te brengen. Het computerscherm werd geprojecteerd op een groot projectiescherm in de vergaderruimte van de klant. Nadat Lukas klaar was met zijn uitleg over de specifieke werktuigmachine gerelateerde onderwerpen, gaf hij het woord aan onze chainflex kabel-specialist Nils Jaeger, zodat hij de laatste ontwikkelingen op het gebied van kabeltechniek kon presenteren.

Bezoen alleen of met collega's de digitale beurs

Aangezien de bijkomende reiskosten doorgaans ervoor zorgen dat alleen bepaalde medewerkers een vakbeurs op locatie mogen bijwonen, laat dit voorbeeld duidelijk zien hoe waardevol een virtuele vakbeurs kan zijn. Er kunnen meerdere collega’s van verschillende afdelingen aan deelnemen terwijl de kosten laag blijven. Hierdoor kunnen we gericht vragen afkomstig uit verschillende bedrijfsonderdelen beantwoorden. Diverse probleemgebieden kunnen worden besproken en totaal verschillende oplossingen worden bedacht. Samenwerking en persoonlijkheid vormen de focus van dergelijke evenementen. En dit is slechts één voorbeeld uit vele.

Conclusie

De vele positieve reacties van onze klanten en de pers vertellen ons dat onze virtuele beurs goed is ontvangen. Meer dan 55.000 bezoekers hebben onze stand al virtueel bezocht.  Onze ervaring leert dat bezoeken loont en een aantal voordelen heeft. Wij maken graag een persoonlijke afspraak met u. Voel u vrij om contact met ons op te nemen.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.