Waarom kabelrups de juiste keuze voor waterkrachtcentrales is - Blog | igus® Nederland

Waarom kabelrups de juiste keuze voor waterkrachtcentrales is

Mark van de Waal | 19 februari 2021

In waterkrachtcentrales worden systemen zoals festoons, motorkabelhaspels en stroomrails gebruikt voor de toevoer van elektrische energie. Maar ze zijn vaak storingsgevoelig en hebben veel onderhoud nodig. Daarom hebben wij het onderhoudsarme basic flizz systeem ontwikkeld dat betrouwbaar en probleemloos werkt bij continu gebruik.

Continue gebruik ongeacht de weersomstandigheden

Met behulp van waterkrachtcentrales wordt de energie van water omgezet in elektriciteit. Zoals bij alle soorten industriële installaties moeten bedieningsproblemen worden vermeden. Daarom moeten de kabels die energie en data overdragen goed beschermd en veilig en betrouwbaar geleid worden. Naast een veilige kabelgeleiding moet het energievoorzieningssysteem ook bestand zijn tegen weersinvloeden zoals zon, wind, sneeuw en ijs. Het doel is om machinestilstand te voorkomen. Daarnaast spelen ook montage en onderhoud een belangrijke rol, want als een kabel breekt moet deze met weinig moeite vervangen kunnen worden.

basic-flizz als alternatief voor traditionele energievoorzieningssystemen

basic-flizz is een kosteneffectief energietoevoersysteem dat bestaat uit een kabelrups die is gevuld met chainflex kabels en is voorzien van een weerbestendige behuizing van roestvaststaal. In tegenstelling tot festoon-systemen en gemotoriseerde kabelhaspels zijn de kabelrups en de kabels in de kabelrups beschermd tegen bevriezing dankzij de weerbestendige behuizing tijdens de wintermaanden. Andere voordelen van het basic flizz-systeem zijn de snelle installatie en het snelle onderhoud. Kabels en slangen kunnen op elk gewenst moment eenvoudig achteraf worden geplaatst.

Basic Flizz energievoorziening van igusbasic flizz in afvalhark

Waar in waterkrachtcentrales wordt basic-flizz gebruikt?

Het standaard basic-flizz systeem wordt gebruikt voor de mobiele afvalharken in waterkrachtcentrales. Afvalharken houden drijvend afval en vissen weg van de turbine.

Basic Flizz in een waterkrachtcentrale

Conclusie

Bij de keuze van een energievoorzieningssysteem zijn de eisen dat deze betrouwbaar, weerbestendig, snel te installeren en te onderhouden is. Ons basic-flizz system zorgt voor een veilige en betrouwbare energietoevoer in waterkrachtcentrales en wordt al op honderden locaties gebruikt.

Hier vindt u vergelijkingen met traditionele energievoorzieningssystemen die algemeen verkrijgbaar zijn:

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.