Wereldpremière: selecteer met slechts één muisklik een i.Sense EC.W slijtagesensor in de e-chain®-expert - Blog | igus® Nederland

Wereldpremière: selecteer met slechts één muisklik een i.Sense EC.W slijtagesensor in de e-chain®-expert

Mark van de Waal | 20 februari 2023

De snelle en eenvoudige weg naar een individuele oplossing: Om dit mogelijk te maken, biedt motion plastics specialist igus een ruime keuze aan online tools. Daartoe behoort ook de zogenaamde “e-chain-expert“, waarmee geïnteresseerden in slechts drie stappen een individueel kabelrups-systeem kunnen samenstellen. Inclusief transparante weergave van prijs, levensduur en levertijd. Voortaan hebben gebruikers voor het eerst de mogelijkheid om hun kabelrupsen direct met de intelligente i.Sense EC.W slijtagesensor te configureren. Klanten krijgen zo een complex, aansluitklaar kabelrups-systeem inclusief real-time conditiebewaking – en dat alles in slechts enkele muisklikken.

De online “e-chain expert” configurator van igus bepaalt in slechts drie stappen de kabelrups die optimaal geschikt is voor de toepassing van elke klant. Hiervoor hoeft de gebruiker in de online tool enkel de ongemonteerde of geassembleerde kabels te selecteren of grofweg het vulgewicht te specificeren. Vervolgens worden de omgevings- en toepassingsparameters geselecteerd, zoals de rijafstand en de vereiste snelheid. Ten slotte kan de klant uit een voorselectie de juiste kabelrupsen kiezen en individueel configureren.

Gebruikers beschikken nu over een nieuwe functie: voor het eerst kunnen ze hun e-ketting ook rechtstreeks uitrusten met smart plastics technologie – d.w.z. intelligente sensortechnologie – van igus. Zodra de klant een voorselectie van geschikte kabelrupsseries ontvangt, toont de online tool onmiddellijk welke producten geschikt zijn voor smart plastics. Met een muisklik kan vervolgens de geselecteerde kabelrups met een slimme slijtagesensor worden geselecteerd. De EC.W-sensor kan ook eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande kabelrups-configuraties.

Zo werkt het

Open de kabelrups-configurator en definieer uw kabelpool in de kabelrups evenals de gewenste toepassingsparameters zoals installatietype, rijweg (lees: slag), enz. Selecteer vervolgens een geschikte kabelrupsserie die al geschikt is voor smart plastics en voeg met één klik de smart EC.W-sensor toe. Nu kunt u zoals gebruikelijk uw individuele inwendige verdeling maken; uiteraard automatisch rekening houdend met alle spelregels voor inwendige verdeling, voor de EC.W-sensor.

Real-time conditiebewaking betaalbaarder dan ooit

In de loop van Industrie 4.0 vertrouwen steeds meer bedrijven op slimme sensortechnologie om de technische conditie van hun systemen te bewaken. Met i.Sense EC.W van igus is real-time conditiebewaking mogelijk vanaf slechts 248 euro. Dit maakt onderhoud over de gehele levensduur niet alleen gemakkelijker te plannen en eenvoudiger, maar ook goedkoper. De slijtagesensor kan rechtstreeks op de PLC-machinebesturing worden aangesloten dankzij geïntegreerde, potentiaalvrije contacten. Gebruikers kunnen de sensor ook via de i.Cee-module aansluiten op diverse netwerken en IoT-systemen en zo integreren in een voorspellend onderhoudsconcept. “Door onze slimme kunststoffen te gebruiken, kunnen gebruikers ongeplande fabrieksonderbrekingen en onnodige of voortijdige vervanging van kabelrupsen voorkomen. Zo kunnen ze de levensduur van de kabelrupsen verlengen en de beschikbaarheid van hun installatie aanzienlijk verhogen”, benadrukt Richard Habering en voegt eraan toe: “Dankzij de integratie van de smart plastics-technologie in onze online configurator is dit nu nog eenvoudiger. Klanten besparen kostbare tijd en ontvangen hun aansluitklare kabelrups-systeem inclusief intelligente levensduurbewaking met de minst mogelijke inspanning.”

Maak kennis met de EC.W sensor op het gratis sample

Wilt u weten hoe de EC.W in de praktijk aanvoelt? Bestel dan het gratis E4Q sleevesample met voorgemonteerde EC.W sensor:

Bestel nu het gratis sample

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

industrie 4.0 sensoren voorspellend onderhoud

Newsletter:

Kies nu een onderwerp