Zijn igus producten compatibel met ISO cleanroom normen? - Blog | igus® Nederland

Zijn igus producten compatibel met ISO cleanroom normen?

Andrej Roskic | 18 december 2023

Er zijn vele industrieën waarin igus producten worden gebruikt en dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat we productassortimenten hebben die geschikt zijn voor industrieën en toepassingen die specifieke eisen hebben. Cleanrooms zijn een van die industrieën. Zij vereisen ISO cleanroom-normen voor hun producten, dus hebben we gespecialiseerde producten aangepast en ontworpen om aan deze eisen te voldoen.


De producten strekken zich uit over beide zijden van het bedrijf, met zowel cleanroom kabelrupsen en kabels als lineaire geleidingen, tandkranslagers en en lagers. Dit productassortiment groeit voortdurend in lijn met de vraag naar ISO cleanroom standaard producten.

Wat is ISO cleanroom standard?

De ISO-norm voor cleanrooms is een hoog aangeschreven specificatie van milieueisen. De ruimte vereist dat er minder dan 2 deeltjes groter dan 0,3 micron en geen deeltjes groter dan 1,0 micron per kubieke meter in de atmosfeer aanwezig zijn. Dit geldt vooral voor bewegende machineonderdelen zoals kabelrups-systemen en kabels. Om zo min mogelijk deeltjes te genereren, is een hoge slijtvastheid vereist, wat zorgt voor een lange levensduur. Dit is belangrijk bij machines en toepassingen met zulke strenge criteria. Klanten willen niet regelmatig onderdelen vervangen omdat dit mogelijk vervuiling, stilstand en hogere kosten kan veroorzaken.


Welke igus producten voldoen aan de ISO cleanroom normen?

Ervoor zorgen dat het volledige gamma cleanroomproducten voldoet aan de ISO cleanroomstandaard is een belangrijk ontwikkelingsdoel geworden voor igus. We hebben speciale testfaciliteiten waar alle igus producten worden getest om te garanderen dat de hoge normen worden gehaald en gehandhaafd. Alleen producten die voldoen aan de ISO cleanroomnormen in ons laboratorium worden geselecteerd voor de Fraunhofer IPA-tests. Het bewijs wordt geleverd door een nieuw deskundigenrapport van IPA, het Fraunhofer Instituut, waardoor talrijke igus producten gecertificeerd zijn met de best mogelijke classificatie, ISO klasse 1:

clean plastics selectie matrix

e-skin kabelrupsen

steriele kamer

De e-skin kabelrups is speciaal ontworpen voor de cleanroom-industrie. De slijtvaste kabelrups beschermt machines tegen deeltjesvervuiling binnen de farmaceutische, medische en halfgeleiderindustrie. We bieden een reeks opties voor e-skin kabelrupsen: e-skin-flat voor snel bewegende toepassingen of toepassingen met ruimtebeperkingen, e-skin soft voor flexibele vulvereisten, en e-skin hybrid SKY die de voordelen van de originele e-skin kabelrups combineert met de e-skin soft.

ISO cleanroom standaard kabels

Cleanroom kabels

Om ervoor te zorgen dat we een compleet systeem kunnen bieden, bieden we chainflex-kabels met ISO cleanroom normen om ervoor te zorgen dat het hele energietoevoersysteem compatibel is voor cleanrooms. Met een verscheidenheid aan opties, zoals buskabels en stuurstroomkabels, kunnen we u helpen uw cleanroom contaminatievrij te houden.


Hoe zorgt igus ervoor dat de ISO cleanroom-normen van toepassing zijn?

Bij alle igus producten zorgt het ontbreken van smering ervoor dat de cleanroomnormen gemakkelijk worden nageleefd. Geen vet of smering betekent dat ze minder snel verontreinigd raken. We hebben ook speciale testlaboratoria waar cleanroomproducten grondig worden getest om ervoor te zorgen dat deze hoge standaard wordt gewaarborgd. Deze uitgebreide tests lopen al sinds 1997 en hebben ons in staat gesteld om verdere producten te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren op basis van de gegevens die we uit het testlab hebben ontvangen. De samenwerking met Fraunhofer IPA heeft ons in staat gesteld om het speciaal gebouwde cleanroom laboratorium te ontwerpen en het ISO klasse 1 cleanroom systeem te ontvangen. In deze faciliteit kunnen we niet alleen onze producten testen, maar kunnen we ook producten en toepassingen van klanten in een realistische omgeving faciliteren.


Hebt u vragen over een bepaalde cleanroom-toepassing of product? Neem contact op met onze lineaire lager of kabelrups experts, of bel ons direct op +31 (0)346 353 932.

En voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze Whitepapers bekijken op:

Whitepapers Kabelrupsen en Whitepapers Lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

cleanroom e-skin ISO kabelrups-systemen

Newsletter:

Kies nu een onderwerp