Zijn onze producten bestand tegen de winterkou? - Blog | igus® Nederland

Zijn onze producten bestand tegen de winterkou?

Mark van de Waal | 8 februari 2021

In Nederland krijgen we, hoewel sommige van de warmbloedige onder ons het hier vast niet mee eens zijn, niet heel vaak te maken met extreem lage temperaturen (behalve deze week dan…). De werkelijkheid is dat het in vergelijking met Alaska of Antarctica bijna nooit voorkomt. Dat gezegd hebbende, zorgen we ervoor dat de producten die we als bedrijf ontwikkelen, produceren en verkopen, wel bestand zijn tegen deze extreme temperaturen en weersomstandigheden.

Nu we voor Nederlandse begrippen aan de vooravond staan van een heftig koufront, leek het ons wel gepast om enkele productgroepen te belichten die zijn ontworpen om probleemloos buiten te functioneren bij temperaturen ver onder het nulpunt. Met dit soort producten blijven uw installaties probleemloos draaien.  Hieronder staan een aantal producten beschreven die geen enkele moeite hebben met deze barre omstandigheden, zelfs als u dat wel heeft!

Kabelrupsen

Kabelrups tot -40° C

Het overgrote deel van onze kabelrupsen is geschikt voor temperaturen tot -40° C. Deze zijn inzetbaar in veel koudere klimaten dan dat van ons kleine kikkerlandje. U kunt er dus op  vertrouwen dat kabelrupsen uw kabels veilig en betrouwbaar zullen geleiden bij deze lage temperaturen. De kabelrups bij deze temperaturen niet bezwijken. Wanneer uw toepassing hier om vraagt, is het van essentieel belang dat de weersomstandigheden geen obstakel vormen bij het uitkiezen van de juiste producten.

Glijlagers

Glijlagers tot -100° C

Sommige igus® glijlagers zijn zelfs tot veel lagere temperaturen dan de kabelrupsen in staat. Materialen zoals iglidur® A350Z en X zijn geschikt in omgevingen die -100° C kunnen bereiken. Deze lagers zijn ontworpen om efficiënt te blijven functioneren bij dergelijk lage temperaturen, hetgeen natuurlijk op zich best verbazingwekkend is. Dit zijn kant-en-klare producten die zowel in flens- als bus uitvoering verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen wij voor de meest uiteenlopende toepassingen lagers aanbieden.

xiros® kogellagers

Ons xiros® kogellager assortiment heeft een grote verscheidenheid aan materialen die geschikt zijn voor -40° C. Deze productgroep kan echter prima overweg met lagere temperaturen… Het iglidur® A500 materiaal kan temperaturen aan tot -100° C, vergelijkbaar met onze glijlagermaterialen.

chainflex® kabels

Kabels tot -55°C bij vaste verlegging

Omdat de toepassingen waarbij chainflex® kabels worden gebruikt zo sterk verschillen, is het daarom absoluut noodzakelijk dat we kabels aanbieden die continu kunnen functioneren in zowel zeer warme  als zeer koude omstandigheden. LT (lage temperatuur) kabels worden vaak geïnstalleerd in koelingen en airconditionings-systemen en bereiken hier temperaturen van -35° C. igus® was het eerste bedrijf dat complete en voor deze zware omstandigheden geschikte kabelrups-systemen ontwikkelde en leverde, bestaande uit zowel kabels als kabelrupsen afkomstig van één leverancier. Het TPE mantelmateriaal van de kabels is ideaal voor lage temperaturen (tot -55° C bij vaste verlegging), waardoor de kabels volledig worden beschermd en niet worden beïnvloed door het weer, ook bij extreme kou.

Wanneer onze producten buiten worden toegepast, is het van groot belang dat ze bestand zijn tegen alles waarmee het in contact komt; hoge temperaturen, lage temperaturen, vuil, vocht en vochtigheid. Dankzij een grote diversiteit aan materialen kunnen igus® producten zich aan elke omgeving aanpassen en bied het groot gemak bij het ontwerpen van uw volgende toepassing.

Tot welke temperatuur moet uw toepassing bestand zijn? Laat het hieronder in de comments weten of neem contact met ons op.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.