Unieke 36 maanden garantie op al onze kabelrupsen - Blog | igus® Nederland

Unieke 36 maanden garantie op al onze kabelrupsen

Mark van de Waal | 12 mei 2020

Naast onze missie om de kosten te verlagen en de techniek te verbeteren, stellen wij onszelf ook altijd als doel om de best mogelijke service te verlenen.

36 maanden igus garantie

Robuust, een laag gewicht en onderhoudsvrij: dit zijn de belangrijkste elementen van de hoogwaardige polymeren die zijn gebruikt om onze kabelrupsen te produceren. Om de betrouwbaarheid aan gebruikers te garanderen, bieden wij nu een garantie van 36 maanden op onze kabelrupsen, die overeenkomt met de vergelijkbare chainflex-garantie. Met de online levensduurcalculator kunnen gebruikers nu de gegarandeerde looptijd van hun kabelrups bepalen en het certificaat online ontvangen.

igus® is de enige fabrikant ter wereld die 36 maanden garantie geeft op kabelrupsen!

“Het nieuwe garantie-programma biedt onze klanten de extra zekerheid dat ze hun individuele applicatie correct kunnen ontwerpen en altijd de meest kosteneffectieve kabelrups kunnen kiezen die gegarandeerd werkt”, legt Mark van de Waal, Marketing Manager bij igus B.V. uit.
“De garantie dekt het vooraf berekende aantal cycli (dubbele slagen) of 36 maanden, afhankelijk van hetgeen als eerste optreedt.
Mocht een kabelrups door slijtage onder deze garantie defect gaan, dan krijgt de klant een gratis vervanging van ons.”

Om ervoor te zorgen dat onze klanten hun ontwerpbeslissingen met vertrouwen kunnen nemen, hebben we de online levensduurcalculator ontwikkeld. Het vaststellen van de gegarandeerde levensduur en het ontvangen van een certificaat kan in 2 eenvoudige stappen worden bereikt:

kabelrups levensduurcalculator

  1. Open de online levensduurcalculator voor kabelrupsen en voer de dynamische parameters en omgevingsomstandigheden van de applicatie in.
    Hoe specifieker de informatie over de applicatieparameters, des te nauwkeuriger de resultaten zullen zijn.
    Informatie zoals snelheid, acceleratie, vulgewicht en rijweg kunnen allemaal worden toegevoegd.
    Zelfs het invoeren van externe omgevingsinvloeden zoals vuil, impact en temperatuur is mogelijk en helpt bij de berekening.
    De online tool berekent vervolgens de gegarandeerde levensduur van de kabelrups.
  2. Zodra deze is vastgesteld, ontvangt de klant zijn certificaat per e-mail.

Hoe kan igus deze garanties bieden?

igus kabelrups testinstallatie

Het draait in de basis allemaal om testen, testen en nog eens testen

Om de levensduur van onze producten vast te stellen, worden grondige testen uitgevoerd onder de meest ongunstige omstandigheden, tot het punt van falen. Jaarlijks worden in het laboratorium van 3.800 m2 meer dan 10 miljard kabelrupsen getest. Op basis van deze testdata, zijn wij in 2015 begonnen met het aanbieden van 36 maanden garantie op ons gehele chainflex assortiment.

De levensduurcalculator gebruikt empirische data uit het testlaboratorium om de levensduur van onze kabelrupsen in klanttoepassingen te bepalen.
Meer dan 4.000 testen en meer dan 7.500 testresultaten worden ingevoerd in de online tool en deze data wordt iedere dag bijgewerkt met actuele informatie uit ons testcentrum!

Dit geeft ons de mogelijkheid om zeer nauwkeurige uitspraken te doen omtrent de levensduur van onze kabelrupsen.

Wist je dat de levensduur van kabelrupsen normaal gesproken 10 miljoen bewegingen of meer bedraagt?

Onzekerheid is niet een element dat u kunt hebben bij het ontwerpen en specificeren van producten in machines. De veiligheid van het hebben van de levensduur calculatoren en bijbehorende  garanties, geven u vertrouwen in onze producten én onze diensten in een zeer onzekere wereld.

vind wat u zoekt bij igus

Bezoek de kabelrups-pagina om meer te weten te komen over de bovenstaande producten van igus.

U kunt ook contact opnemen met één van onze technische adviseurs.

Wij kunnen u gegarandeerd helpen!

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.