chainflex IO-Link-kabels zorgen voor betrouwbare communicatie, zelfs bij torsie - Blog | igus® Nederland

chainflex IO-Link-kabels zorgen voor betrouwbare communicatie, zelfs bij torsie

Mark van de Waal | 30 maart 2021

betrouwbare IO link kabels

De IO-Link technologie stelt gebruikers in staat om snel en eenvoudig te communiceren met hun sensoren en actuatoren. De IO-Link kabels moeten bestand zijn tegen de hoogste belastingen in kabelrupsen en torsie op robots. igus heeft nu twee nieuwe kabels voor dit doel ontwikkeld. Ze overtuigen met een geteste levensduur van maar liefst 22 miljoen slagen in test 4869. Tegelijkertijd zijn ze 32 procent kosteneffectiever dan de momenteel beschikbare alternatieven.

Wanneer sensoren op hol slaan en actuatoren niet echt werken, is de frustratie van de productiemanager voorgeprogrammeerd. IO-Link technologie stelt gebruikers in staat de status van hun sensoren te controleren en op elk moment met hen te communiceren. Het is de eerste wereldwijde standaard (IEC 61131-9) voor communicatie met sensoren en actuatoren.

igus heeft nu twee nieuwe kabels ontwikkeld, speciaal voor het IO-Link systeem. “De uitdaging was dat kabels voor IO-Link bestand moeten zijn tegen zeer dynamische bewegingen in kleine radii en omdat ze vaak op robots worden gebruikt, ook torsiebestendig moeten zijn”, verteld collega Sebastiaan Koelewijn, Productmanager chainflex® & readychain® bij igus B.V. De twee nieuwe INI-kabels uit de CF77.UL.D-serie zijn zowel ontworpen voor de hoogste eisen in de kabelrups als voor gebruik in torsieapplicaties bij +/-180 graden/meter. Ze zijn verkrijgbaar met een grijze buitenmantel voor algemene functies en met een gele buitenmantel voor veiligheidsfuncties. De kabels hebben een buigfactor van 6,8 x d en zijn daarom ook geschikt voor zeer compacte installatieruimtes. “In vergelijking met andere IO-Link-kabels voor kleine buigradii zijn de nieuwe chainflex-kabels 32 procent voordeliger en dus ook qua aanschaf interessant”, aldus Koelewijn. De uitgebreide CF77.UL.D-serie is UL-goedgekeurd en heeft – net als alle igus-kabels – een unieke chainflex-garantie van 36 maanden. De garantiebelofte is ook door UL getest en gecertificeerd (B 129699)”.

De chainflex-innovaties konden hun lange levensduur bewijzen in ons eigen testlaboratorium van 3.800 vierkante meter. Ze doorstonden in test 4869 met succes 22 miljoen slagen met een buigradius van 6,4 x d. Alle chainflex-kabels zijn direct uit voorraad leverbaar zonder bijkomende order- of snijkosten. Daarnaast bieden we de nieuwe kabels ook geconfectioneerd aan als geteste readycable met een M12, M8 of M5 connector. De IO-Link kabels en andere innovaties zijn te zien op onze digitale beursstand.

BEZOEK DE DIGITALE BEURS!

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

buskabel INI kabel IO kabel IO Link

Newsletter:

Kies nu een onderwerp