dryspin technologie van igus: een draadspindel revolutie - Blog | igus® Nederland

dryspin technologie van igus: een draadspindel revolutie

Andrej Roskic | 11 december 2023

Draadspindeltechniek, ook wel schroefspindeltechniek genoemd, is een cruciaal onderdeel van veel machines en apparaten, waardoor rotatiebewegingen worden omgezet in lineaire bewegingen. igus, een wereldleider in de productie van hoogwaardige kunststof lagers, heeft een innovatieve technologie ontwikkeld genaamd dryspin die de efficiëntie en levensduur van draadspindels aanzienlijk verbetert.

dryspin draadspindel met moer

Wat is dryspin technologie?

De gepatenteerde dryspin technologie is in 2013 door igus ontwikkeld. Het kenmerkt zich door asymmetrische schroefdraden die de levensduur verlengen en een vlakke flankhoek die de efficiëntie verhoogt. Deze technologie biedt tal van voordelen ten opzichte van conventionele hoge helixdraden.

Hoe werkt dryspin technologie?

dryspin technologie is gebaseerd op het principe van smeermiddelvrije en onderhoudsvrije lineaire techniek. De specificaties en geometrieën van de dryspin draadspindeltechniek, die zijn afgestemd op de polymeer moer- en draadspindel, garanderen een efficiëntie tot wel 82% en een levensduur die tot 30% langer is dan conventionele draadspindelaandrijvingen.

dryspin draadspindel techniek van igus

Toepassingen met dryspin technologie

dryspin technologie wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder trapezium-schroefdraad, steile schroefdraad en metrische schroefdraad. Deze draadspindels zijn direct uit voorraad leverbaar in het standaard product-programma in meer dan 5.000 varianten. Bovendien kunnen klanten eenvoudig en snel online hun eigen speciale oplossing configureren. Kijk hier naar testresultaten

Conclusie

De dryspin technologie van igus is een baanbrekende innovatie in de draadspindeltechniek. Door de efficiëntie te verhogen en de levensduur te verlengen, biedt deze technologie aanzienlijke voordelen voor een breed scala aan toepassingen. Met hun voortdurende innovaties en toewijding aan kwaliteit, blijft igus een leider in de sector.

Terwijl we vooruitkijken, blijft igus zich inzetten voor de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de dryspin technologie. Door te luisteren naar de feedback van klanten en te reageren op de veranderende behoeften van de industrie, streeft igus ernaar om producten te leveren die niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen. Of het nu gaat om het verbeteren van de efficiëntie, het verlengen van de levensduur of het ontwikkelen van nieuwe toepassingen, igus is toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen die de norm zetten voor de draadspindeltechniek. Met dryspin technologie blijft igus een pionier in de industrie, voortdurend de grenzen verleggend van wat mogelijk is in de wereld van lagertechniek.

Neem vandaag nog contact met ons op, we helpen u graag verder. Meer weten over lineaire techniek? Probeer dan ook eens deze blog!


En voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze Whitepapers bekijken op:

Whitepapers Kabelrupsen en Whitepapers Lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

draadspindel dryspin linear geleiding

Newsletter:

Kies nu een onderwerp