Hoe makkelijk is het om een robot te ontwerpen? - Blog | igus® Nederland

Hoe makkelijk is het om een robot te ontwerpen?

Mark van de Waal | 28 augustus 2023

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is “hoe makkelijk is het om een robot te ontwerpen?”. Persoonlijk denk ik dat het puur te maken heeft met de perceptie van mensen, een perceptie dat robots en automatisering ingewikkeld zijn. Maar dat is alles wat het is: perceptie, in de meeste gevallen toch. Laten we eens kijken hoe eenvoudig het eigenlijk is om een robot te ontwerpen.

Dus hoe makkelijk (of juist hoe moeilijk) is het nou om een robot te ontwerpen?

Laten we bij het begin beginnen. Als je over het ontwerp nadenkt, moet je de parameters van je toepassing kennen in termen van snelheid, belasting, voetafdruk, pick-snelheid. Je moet onderzoeken waar je alle onderdelen en eventuele ondersteuning kunt krijgen. Je moet uitzoeken hoe je al deze onderdelen in elkaar zet. Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid programmering die nodig is en dat hangt af van de toepassing.

Dit klinkt misschien verwarrend, maar er is een manier om het te vereenvoudigen: RBTX.

Wat is het RBTX platform precies?

Het RBTX-platform is een marktplaats waar verschillende goedkope automatiseringsleveranciers producten, componenten en ondersteuning kunnen aanbieden aan hun klanten. Door samen te komen op één platform is de manier waarop we robots ontwerpen vereenvoudigd.   Er is een reeks verschillende opties voor elke stap van de ontwerpfase die je kunt kiezen op basis van een vergelijkbare toepassing en het robotontwerp kunt aanpassen. Je kunt gratis deskundig advies krijgen bij elk onderdeel van de ontwerpfase.

voordelig automatiseren met betaalbare robots

Op het platform staan meerdere toepassingsvoorbeelden om te laten zien welke robots waar worden gebruikt en waarom. Er is een video waarin een complete robot in een of andere vorm wordt gebruikt in echte toepassingen. Het geeft je vitale gegevens zoals pick-snelheid, geschat rendement van de investering en enkele van de voordelen. De gemakkelijke online navigatie geeft u de mogelijkheid om alle onderdelen die in het voorbeeld worden getoond aan te schaffen, een gratis videogesprek te boeken voor meer deskundig advies en biedt vergelijkbare casestudy’s die u in overweging kunt nemen. Het is echt zo eenvoudig.

Hoe ontwerp je een robot?

Het is zo gemakkelijk. De product-layout is duidelijk met afbeeldingen van elke stijl en elk type robot, er is een glijdende schaal aan de linkerkant die je helpt om je specifieke parameters te selecteren. Als je een van de parameters wijzigt, worden de beschikbare opties gewijzigd en worden alleen de opties weergegeven die geschikt zijn op basis van de informatie die je hebt gekozen.

Zodra je de robot hebt gekozen die volgens jou het beste werkt voor jouw toepassing, selecteer je deze en voeg je hem eenvoudigweg toe aan “add to my robot”. Zo kun je alle onderdelen en samenwerkingscomponenten toevoegen die geschikt zijn voor het robotontwerp dat je hebt gekozen. Alle speciale onderdelen of verbindingsstukken die nodig zijn, worden automatisch toegevoegd.

Het systeem is ontworpen als een stapsgewijze methode voor het ontwerpen en aanschaffen van een robot die geschikt is voor uw automatiseringsbehoeften. Het berekent de prijs live, dus als je een budget hebt en de configuratie die je hebt gekozen overschrijdt dat budget, kun je een component verwijderen en kijken of er een goedkopere manier is om de klus te klaren.

Wat is er anders aan het RBTX-platform vergeleken met de normale igus configuratoren?

Het RBTX-platform is uniek in een aantal opzichten. Ten eerste is dit niet alleen een online tool voor igus® producten. Dit is een platform waar verschillende fabrikanten vertegenwoordigd zijn om een netwerk van goedkope automatiseringsonderdelen te creëren. Door deze samenwerking zijn er zoveel ontwerpmogelijkheden voor bedrijven. De flexibiliteit om verschillende onderdelen en software te kunnen kiezen, zorgt ervoor dat u de volledige controle hebt bij het ontwerpen van een robot die perfect is voor u en uw toepassing. En dat niet alleen, u kunt ook rekenen op ondersteuning. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij eventuele vragen en kunnen zelfs de haalbaarheid van uw ontwerp testen voordat u investeert.

Dus als mensen mij vragen “hoe makkelijk is het om een robot te ontwerpen?” is het antwoord simpel, zo makkelijk dat zelfs ik het kan! 😉

Ga voor meer blogs over verschillende robotica naar:

https://blog.igus.nl/category/robotica/

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.