Hoe sluit u igus® Robot Control aan op uw PC? - Blog | igus® Nederland

Hoe sluit u igus® Robot Control aan op uw PC?

Mark van de Waal | 24 februari 2021

Bij aanschaf van verschillende robotkinematica is igus Robot Control optioneel verkrijgbaar als schakelkastversie of als DIN-railversie en biedt de gebruiker een gemakkelijke instap in de wereld van de automatisering. De verschillende robot-kinematica kunnen snel en eenvoudig via een Ethernet-interface tussen de besturing en de PC worden verbonden. In dit artikel leest u hoe u dit kunt doen.

Om de robot met uw PC te verbinden, moet de igus Robot Control software eerst op uw PC worden geïnstalleerd. Het bijzondere hiervan:  de software is volledig gratis online beschikbaar en is licentievrij. Nadat de software op de PC is geïnstalleerd, wordt een verbinding tussen deze twee apparaten tot stand gebracht via een Ethernet-kabel. Het besturingssysteem biedt de juiste Ethernet-poort direct naast de USB-aansluiting. Zorg ervoor dat het IP-adres van de PC statisch is ingesteld op 192.168.3.1 en het subnetmask op 255.255.255.0. Start nu de Robot Control software en implementeer een snelle werking van uw robot door middel van onze 3 stappen in 3 minuten waarna u uw robot(s) kunt besturen.

3 stappen in 3 minuten

Stap 1: Selecteer uw gewenste robotapplicatie.

robot besturingssoftware van igus

Stap 2: Verbind de fysieke robot met de software door de hardware aan te sluiten, de fouten te resetten en de motoren te activeren.  

gratis robot control software van igus

Stap 3: Pas na verwijzing naar de robot is het mogelijk om de geprogrammeerde, cartesiaanse bewegingen uit te voeren. 

gratis software voor uw robot van igus

Hoe u een verbinding tot stand brengt tussen het robotbesturingssysteem en uw PC

Mijn collega en low cost robotica specialist Roy Snellens helpt u graag verder indien u meer informatie zou willen ontvangen over dit onderwerp (0346-353 932).

PS. vraag de gratis Robot Control software hier direct aan.

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.