Innovatie van Theater en Podiumtechnologie - Blog | igus® Nederland

Innovatie van Theater en Podiumtechnologie

Andrej Roskic | 20 december 2023

Innovatie en igus

igus is een wereldleider in de productie van hoogwaardige polymeren voor beweging, ook wel bekend als motion plastics. Met een sterke focus op innovatie, streeft igus ernaar om techniek te verbeteren en kosten te verlagen op een CO2-neutrale manier en zonder kunststofafval.

In meerdere industrieën heeft igus innovatie gebracht. Dit omvat energietoevoersystemen, zeer flexibele kabels, glijlagers en lineaire lagers, schroefspindeltechniek, 3D-printen, low cost automatisering en smart plastics. In deze blog gaan we het hebben over entertainment, namelijk podium technologie!

Theater waar E-spool kabelhaspels vaak worden toegepast

Theater en Podiumtechnologie

Een van de meest opwindende innovaties van igus op dit gebied is hun e-spool energietoevoersysteem dat speciaal is ontworpen voor theaters en podia. Dit systeem combineert op unieke wijze twee verschillende energievoorzieningssystemen: een kabelrups die bestand is tegen trekkrachten, voor 100% veilig gebruik in theater en toneel, wordt geleid door een haspel en zorgt dankzij een geïntegreerde retractieveer altijd voor precies de juiste lengte en spanning op de energievoorziening.

In de uitgangspositie is de kabelrups volledig opgerold om ruimte te besparen. De twisterband verbindt de rol met een as-eindblok, dat fungeert als interface naar de kabels aan voedingszijde. Dit betekent dat het systeem veilig verschillende soorten kabels kan geleiden in een kleine ruimte.

Een van de belangrijkste voordelen van het e-spool systeem is dat het niet alleen energie kan toevoeren, maar ook andere media zoals data, perslucht en vloeistoffen. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor theaters en podia, waar een verscheidenheid aan apparatuur en technologieën vaak tegelijkertijd in gebruik zijn.

igus kabelhaspel systemen in een theater

Bovendien is het e-spool systeem ontworpen om eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het is mogelijk om achteraf kabels toe te voegen of te verwisselen, wat betekent dat het systeem kan worden aangepast aan veranderende behoeften en eisen.

Het e-spool systeem van igus is een uitstekend voorbeeld van hoe innovatieve technologie kan bijdragen aan het verbeteren van de betrouwbaarheid en efficiëntie van theaterproducties. Door het beheer van kabels en andere energietoevoerlijnen te stroomlijnen, helpt het systeem om de complexiteit van het podiumbeheer te verminderen en stelt het technici in staat om zich te concentreren op het creëren van boeiende en meeslepende ervaringen voor het publiek.

E spool voor theater

Voordelen en Impact

De innovaties van igus hebben het potentieel om een aanzienlijke impact te hebben op de theater- en podiumindustrie. Door het gebruik van hun e-spool energietoevoersysteem kunnen theaters bijvoorbeeld de betrouwbaarheid en veiligheid van hun producties verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd de operationele kosten verlagen. Bovendien kunnen deze innovaties bijdragen aan de creatie van meer dynamische en boeiende podiumervaringen voor het publiek. Meer weten over verbeteringen van je podium? Bekijk dan deze blog!

Conclusie

De innovaties van igus op dit gebied illustreren de spannende mogelijkheden die technologie biedt voor de toekomst van theater en podiumtechniek. Door voortdurend te innoveren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen, helpt igus om de manier waarop we entertainment ervaren te transformeren en te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op, we helpen u graag verder. Meer producten van igus voor in het theater en de evenementenindustrie vindt u hier.


En voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze Whitepapers bekijken op:

Whitepapers Kabelrupsen en Whitepapers Lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.