Medische Hulpmiddelen: Fabrikanten’ Uitdagingen & Oplossingen - Blog | igus® Nederland

Medische Hulpmiddelen: Fabrikanten’ Uitdagingen & Oplossingen

Andrej Roskic | 22 mei 2024

Fabrikanten van medische hulpmiddelen hebben veel werk in zo’n strenge en concurrerende sector.

De fabrikanten moeten zoveel regels en voorschriften volgen om ervoor te zorgen dat hun producten veilig en klaar voor gebruik zijn. Met zoveel procedures om te volgen in deze sector, zijn de uitdagingen voor hen eindeloos. In deze blog zullen we er een paar bespreken.

Naleving van regelgeving

Navigeren door regelgeving is een veelvoorkomende uitdaging, vooral voor fabrikanten die producten exporteren naar internationale markten. Zelfs fabrikanten die ervoor kiezen om in eigen land te blijven, confronteren vaak met voortdurend veranderende normen en vereisten.

Om hiermee om te gaan, moeten fabrikanten voortdurend controleren of er updates zijn van organisaties als de FDA en EMA. Fabrikanten moeten up-to-date zijn als producten aan normen moeten voldoen. Over het hoofd zien kan kostbaar zijn of leiden tot vervolging.

(Een nalevingsteam kan ervoor zorgen dat hun hulpmiddelen aan alle regels voldoen voordat ze deze verkopen.)

Kwaliteitscontrole

Het is geen verrassing dat medische apparatuur aan hoge kwaliteitseisen moet voldoen. De uitdaging ligt in het handhaven van consistentie in alle productiebatches. Ontelbare factoren, van betrokken mensen tot onverwachte gebeurtenissen, kunnen de productieroutine beïnvloeden.

24/7 controle is onmogelijk en afwijkingen in het eindproduct zijn kostbaar en tijdrovend om te corrigeren

Implementatie van een QMS, regelmatige training en integratie in processen voorkomen problemen. Proactief zijn is veel gemakkelijker dan achteraf problemen moeten oplossen.

Technologische vooruitgang Halverwege de productie

Technologische vooruitgang halverwege de productie kan een uitdaging zijn voor fabrikanten. Het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve producten is tijdrovend en dat is niet ideaal in zo’n snel bewegende industrie waar voortdurend technologische ontwikkelingen plaatsvinden.

Het proces van onderzoek, ontwikkeling en productie kost tijd. Het is niet ongewoon dat er halverwege de productie nieuwe technologische ontwikkelingen of vereisten opduiken, wat betekent dat een team moet omschakelen om aan deze nieuwe standaarden te voldoen of nieuwe technologieën moet gebruiken om concurrerend te blijven.

Om dit te voorkomen gebruiken veel fabrikanten agile processen bij het uitvoeren van een project. Op deze manier stelt het team zichzelf bloot aan de mogelijkheid van veranderingen, waardoor hun aanpassingsvermogen toeneemt als er iets gebeurt, zonder de tijdlijn van het project substantieel te verstoren.

igus productie medische hulpmiddelen

Onze producten zijn geschikt voor alle gebieden binnen de medische industrie, speciaal ontworpen om aan de eisen van deze sector te voldoen en de medische apparaten te produceren die ze nodig hebben. Bij igus weten we dat producten in de medische industrie aan de hoogste hygiënenormen moeten voldoen. igus verkoopt vetvrije en corrosiebestendige glijlagers en lineaire geleidingen van hoogwaardig kunststof. Deze igus onderdelen worden gebruikt in beeldvormingsapparatuur, laboratoriumapparatuur en in veel medische meubelproducten.

Medische Hulpmiddelen medi stoel concept

Ook produceren we onderhoudsvrije kabelrupsen die worden gebruikt voor de bescherming en geleiding van kabels, bijvoorbeeld in operatiekamerapparatuur, revalidatiesystemen en beeldvormende diagnostische apparatuur. Al deze componenten hebben cleanroom-compatibele versies, zijn bestand tegen chemicaliën en lopen geruisloos.

We leveren niet alleen medische hulpmiddelen/apparatuur, want we blijven altijd op de hoogte van wijzigingen in de compliancenormen voor alle sectoren waaraan we leveren en kunnen een grote verscheidenheid aan FDA-conforme producten aanbieden waarover u hier meer kunt lezen.


Hebt u vragen over het gebruik van kabelrupsen in uw eigen toepassing? Neem contact op met een kabelrups expert of bel ons rechtstreeks op +31(0)346 353 932.

Voor meer informatie over kabelrupsen en lagers kunt u onze whitepapers bekijken op:

Whitepapers kabelrupsen en whitepapers lagers

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.
Trefwoorden voor artikel:

FDA Iso klasse 1 medische techniek

Newsletter:

Kies nu een onderwerp