Waarom is Single Pair Ethernet de toekomst? - Blog | igus® Nederland

Waarom is Single Pair Ethernet de toekomst?

Mark van de Waal | 14 december 2020

SPE kabel van igus

Deze vraag is de laatste tijd veel gesteld en ik had hier geen direct antwoord op… Waarom is er zoveel fascinatie voor Single Pair Ethernet of SPE zoals het ook wordt genoemd en kan het worden omschreven als “de toekomst van ethernet”?  Na een diepgaand gesprek met chainflex® Product Manager Sebastiaan Koelewijn, begon ik de eenvoud van het ogenschijnlijk complexe onderwerp te ontrafelen…

Terug naar de basis

Voorheen was het wetenschappelijk gezien zo dat hoe geavanceerder de technologie, hoe groter de kabels moesten zijn. De laatste tijd evolueert de technologie echter zo snel dat ondanks het feit dat de kabels kleiner worden, de technologie ook steeds geavanceerder wordt.

Vanwaar de ophef over SPE?

25% dunnere ethernet kabels

Met SPE technologie kan een kabel die normaal vier aderparen heeft, slechts twee aderparen hebben, terwijl de mogelijkheid behouden blijft om data en stroom over te dragen via Ethernet-protocollen. igus® heeft een SPE-product ontwikkeld, ontworpen voor een gegarandeerde levensduur bij gebruik in kabelrups-systemen. Eén van de belangrijkste voordelen van SPE-technologie is een aanzienlijke vermindering van de totale kabeldiameter, tot wel 25% vergeleken met andere 4-parige ethernetproducten. De extra voordelen van deze wijziging betekenen dat installatieruimten kleiner kunnen worden, waardoor het gewicht wordt verlaagd, de prestaties worden verbeterd en zelfs kosten worden bespaard!

Waarom SPE?

Het doel van SPE is om continue ethernetcommunicatie mogelijk te maken van de besturing tot aan het einde van de productielijn. De SPE-kabel geeft de klant de duidelijkste  en meest effectieve data die sneller dan ooit wordt overgedragen.

Wie gebruikt SPE?

Idealiter moet deze kabel aan het begin van de ontwerpfase in de machine of toepassing worden geïntegreerd. SPE is niet ontworpen om achteraf in oudere Ethernet-systemen te worden ingebouwd, op het moment dat een machine al operationeel is. Het vereist specifieke SPE-technologie om mee te communiceren en om te kunnen presteren. In het hele land zijn er ontwerpingenieurs die de taak hebben om de techniek up-to-date te houden en SPE is een eenvoudige, efficiënte en kosteneffectieve manier om dit te bereiken.

Waarom kiezen voor igus?

kabel garantie

igus® biedt een elektrische en mechanische garantie van 36 maanden of 10 miljoen dubbele slangen, afhankelijk van hetgeen als eerste optreedt. Dit is onze manier om klanten gerust te stellen met het vertrouwen dat we hebben in de producten die wij produceren en verkopen. Wij kunnen deze al binnen 24-uur verzenden vanuit onze fabriek in Keulen (D). Bezoek onze website voor meer informatie…

Commentaar op dit artikel

Schrijf alsjeblieft een commentaar.

Uw commentaar zal worden gemodereerd door een admin voor de activering.